מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חמישה חודשיםשיר07/02/2013
בתי תהיה בת חמישה חודשים עוד שבוע , כשהיא על הבטן היא בסדר במשך 5 דקות מחזיקה את הראש יפה מאוד אבל היא מתעייפת מהר ומתחילה לבכות, הרופאה אמרה שאפשר לתת לה לבכות במשך חמש דקות ואז לשנות לה תנוחה. אני מנסה לגרות אותה להישאר על הבטן כאשר אני מראה לה סרטונים או שירים..., שמתי לב גם שכאשר אני מחזיקה אותה עליי היא מנסה לשבת היא מתרוממת ומרימה את הגב על מה זה מצביע?
במשך כמה זמן הם צריכים להיות על הבטן בגיל הזה? כמה פעמים ביום? היא עדיין לא מתהפכת..לפעמים כשהיא שוכבת על הבטן היא מרימה צד אחד של הגוף למעלה אבל היא ממש לא בכיוון של להתהפך. מה לעשות ?
תודה רבה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חמישה חודשים - תגובה
נירה מירון07/02/2013שלום שיר
ראשית לגבי הבכי- כשהתינוק בוכה השרירים מתכווצים וקשה לא יותר להרים את הראש. אורח הרוח שלו ושל ההורה מתקצרים אף יותר. לכן- אין לשכיבה על הבטן מתוך בכי חזק תועלת אמיתית ויש דרכים נעימות לסייע לשכיבה על הבטן.
לתינוקות שמיעטו לשכב על בטנם בחודשים הראשונים לחייהם קשה לשכב על הבטן בשלב ההתהפכות. אם זאת- השכיבה על הבטן חיונית להתפתחות המוטורית ומסייעת רבות לחיזוק חגורת הכתפיים.
יש בפורום שלנו תרגילים רבים-עשי חיפוש על שכיבה על הבטן. באופן כללי אני ממליצה להשתמש פחות בטלוויזיה לצורך גירוי לתנועה, גם משום שטלוויזיה מייצרת הצפה של החושים אך אינה מייצרת מוטיבציה לתנועה אלא מעודדת צפייה פאסיבית וגם משום שהיא גבוהה מאד ביחס לתינוקת ששוכבת על הרצפה ומחייבת הרמה של הראש במאמץ מיותר. אני מציעה לך לשכב מולה על השטיח ולשחק עמה (עשי פרצופים, משחקי קוקו,הושיטי אליה צעצוע קטן- שאפשר לאחוז ביד, וכדומה.
יש תרגילים רבים שאפשר לעשות על כדור הפיזיו.
ותמיד יש את האפשרות של הדרכה על ידי בעל מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)