מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חצי שנהקטי16/02/2013
שלום,
בני בן 6 וחצי חודשים מותח ידיים ורגליים, מקשיח את כל גופו, ועושה קולות מוזרים מעין שאיגות כאלה. בדר"כ הוא מקשיח את גופו כל כך חזק עד שנהיה אדום. זה מאוד מדאיג אותנו.
זה קורה כמה פעמים ביום ואני לא מזהה קשר לשום דבר, לפעמים הוא עושה את זה כשהוא עצבני ולפעמים סתם... למשל כשמלבישים אותו הוא מותח חזק חזק את הידיים והרגליים וכל הגוף נהיה קשה עד כדי כך שאי אפשר להלבישו.
הייתי אצל רופא ילדים והוא טען שזה בסדר ושזה חלק מההתפתחות. כמובן שגם הוא התרשם רק מהתיאור שלי, כי כשהיינו אצלו בני לא עשה את זה.
מהתיאור הקצר, האם זה נשמע נורמלי? האם יש צורך בחוות דעת נוספת של רופא אחר?
לא מצאתי על כך שום מידע באינטרנט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה - תגובה
דבי גרוס דולב16/02/2013הי קטי
קשה לי מאוד לחוות דיעה על תאור כזה ללא מראה עיניים..
איך נראית התפתחותו המוטורית של בנך? שכיבה על הבטן? האם מתהפך? אני תוהה אם לא מדובר המתח שרירים גבוה. מחכה לתשובותייך על מנת להמשיך בהתיחסותי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חצי שנה - המשך
קטי17/02/2013דבי שלום,
תודה על ההתייחסות.
בני מתהפך מהבטן לגב, אך לא מתהפך עדיין מהגב לבטן.
הוא שוכב על הבטן, מיישר ידיים ומושיט אותן אל צעצועים, מרים את הטוסיק ובועט קצת ברגליים. אנחנו משתדלים להניח אותו הרבה על הבטן. כמו-כן הוא מנסה להתיישב, למשל כאשר הוא בנדנדה הוא מתיישב ב-90 מעלות, וכאשר הוא שוכב על הגב הוא לרוב מנסה להרים את עצמו ע"מ להסתכל מה קורה מסביב, אך מצליח להרים רק את הראש והכתפיים ואחרי מס' שניות נופל חזרה.
בגדול זהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קטי17/02/2013עוד דבר שברצוני להוסיף (למרות שאני לא יודעת אם יש קשר) זה שבני מתעורר במהלך הלילה מס' פעמים, הוא נגמל מארוחת לילה ממש מזמן וכשהוא מתעורר אני לרוב לא יודעת מה לעשות לכן מנדנדת אותו על הידיים או בעגלה. לפעמים הוא ישן לילה רצוף מ20:00 עד 6:00 , לפעמים מתעורר פעם אחת ולפעמים מתעורר כ-4 או 5 פעמים. כמו-כן מאז שנולד הוא היה מקטר ובוכה המון, לרוב ללא שום סיבה נראי לעין. בזמן האחרון הוא בוכה ומקטר פחות, כאילו התבגר קצת.
ולגבי ההתהפכויות, חשוב לי לציין שאנחנו מתאמנים איתו על התהפכות מגב לבטן אבל הוא ממש מסרב לעשות את זה. ולגבי השכיבה על הבטן.. אחרי שכיבה של כ-3 דקות הוא מתחיל לבכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חצי שנה - המשך - תגובה
דבי גרוס דולב17/02/2013הי קטי
כמה דברים שציינת בהודעות האחרונות יכול להצביע על מתח שרירים מעט גבוה- אי ההתהפכות מגב לבטן, ההתיישבות דרך שרירי הבטן (שאינה מומלצת להתפתחות התינוק), הקושי בשכיבה על הבטן וכן חוסר השקט המסוים שתיארת.
המלצתי היא לבדוק אם אכן מדובר בטונוס גבוה שכן אם בזה אכן מדובר חשוב להבין זאת וללמוד כיצד לתרגל על מנת לאפשר התפתחות מוטורית טובה ואף נינוחה.
אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מאבחנים?
קטי18/02/2013דבי שלום
תודה רבה לך. קבעתי תור לרופא ילדים למחר. תוכלי לומר לי כיצד רופא אמור לבדוק ולאבחן אם אכן מדובר בטונוס שרירים גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מאבחנים? - תגובה
דבי גרוס דולב18/02/2013הי קטי
אני לא יכולה להגיד לך איך רופא ילדים מאבחן אלא רק איך אני והקולגות שלי מאבחנות. שיטת האבחון והתרגול בה אני עובדת שונה מזו של התפתחות הילד ולעיתים נותנת את הדעת על דברים עליהם לא נותנים את הדעת במקומות אחרים..
בכל מקרה, בהצלחה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)