מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שבועיים וחציריקי12/03/2013
שלום, ילדתי לפני שבועיים וחצי תינוקת מתוקה.
אני אמא טרייה ורציתי לשאול איך אני יכולה לעזור לילדה עכשיו מבחינה התפתחותית..
עד עכשיו היא רק אכלה וישנה- יש לציין שחוץ מקצת כאבי בטן היא תינוקת מאוד נינוחה..
עכשיו אחרי האוכל היא עירנית יותר (האמת שמשום מה דווקא אחרי האוכל בלילה היא יותר עירנית..) ומתחילה לבהות סביבה ואני לא יודעת איך לשחק איתה.
אני מדברת אליה, שרה לה כשהיא על הידיים שלי, שמה אותה כל פעם כמה דקות על הבטן כדי שתנסה להרים ראש..
יש משהו נוסף? איזה צעצועים מתאימים לגילה- אולי טרמפולינה, אוניברסיטה...
כרגע יש לה ספר שחור לבן במיטה וזהו כי הבנתי שמומלץ להימנע מעודף גירויים..
שאלה אחרונה היא האם זה תקין שהיא לפעמים ערה במיטה ורגועה- היא לא בוכה אלא פשוט מתבוננת סביבה.. להשאיר אותה במיטה או להרים אותה על הידיים..
תודה וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שבועיים וחצי - תגובה
נירה מירון12/03/2013שלום מאי.
מזל טוב להולדת בתך.
מבחינה התפתחותית הצרכים של תינוק קטן, ובשלושת החודשים הראשונים לחייו , הם מגע, תנועה וקול. זאת פרט לאורכל ושינה.
מערכות הגוף עובדות בצורה רפלקסיבית, מנגנוני הרבעב והשובע ו השינה והעירות עובדים על פי דרישה והצרכים הקוגנטיבים מסופקים על ידי התבוננות בעולם- השמיים, ענפי העצים בזמן הטיול, הפנים של אמא ואבא. , הקשבה לצלילים - מכונית שעוברת, אמא ואבא שמדברים אל התינוק ובינם לבין עצמם. , מוזיקה .
המגע- הוא מגע מלטף ונעים אבל גם מגע עמוק יותר ומעסה- מגע זה חשוב גם להתפתחות מערכת שיווי משקל , וגם למידה של הגוף את גבולותיו ( המערכת הפרופריוצפטיבית).
- כך שהמשחקים עם תינוק קטן כל כך- יכולים להיות- ריקוד על הידיים של אמא, טיול בחוץ, שכיבה משותפת על מזרן הפעילות- פנים אל פנים וכדומה.
בשעות הערונות הקפידי להשכיבה על בטנה, כדי שתתרגל לכך.
כמו כן- אני ממליצה על שימוש במנשא המאפשר תנוחת עירסול- מנשאי בד אלסטי- המנשא מאפשר את חווית התנועה והמגע איתך תוך מנוחה לשרירי הבטן והרפייתם.
תהני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)