מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילהשירן10/04/2013
שלום
יש לי תינוקת בת דנה ו11 חודשים
עדיין שותה מטרנה לפני שינה
ועדיין עם טיטולים ומוצץ
אני מעוניינת לגמול אותה מכל זה....
המוצץ מפריע לשקט הנפשי שלה היא מחוברת אליו ולא מוכנה להיפרד.
החלב, אוכלת אוכל של בית אין צורך בחלב.. והטיטולים זה מציק לה ויש לה פטרייה במפשעות מאז שנולדה. כך שזה דבר שבא והולך בגלל הטיטולים. היא כן מבקשת לשירותים רוב הזמן כשהיא רוצה קקי אבל לפעפע היא לא מבקשת. לכן לא יכולה להשיר אותה בלי טיטול
מה עושים?? איך ניתן לגמול אותה בהצלחה מכל שלושת הדברים האלו??? מה עושים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
נירה מירון10/04/2013הי שירן.
איני מציעה לגמול מכל השלושה בבת אחת.
באמירה כללית- ילדים מגיבים לקושי בהתאם לדרך שבה ההורים מנהלים את הקושי.
אם את נחושה ומבינה שהגמילה היא הצעד הנכון עבור בתך- היי עקבית בתהליך.
ככלל בשינוי הרגלים יש כמה שיטות
1 הכחדה-הפסקה של ההרגל הרע בבת אחת. גישה זו אינה מתאימה לכל הורה.
2. הגישה ההדרגתית- הפחתה הדרגתית של ההרגל.
הייתי מתחילה עם הגמילה מהבקבוק.
בשלב מאוחר יותר הייתי מגבילה את השימוש במוצץ - לשינה בלבד.
ולגבי הטיטולים- הילדה חייבת להיות מוכנה לגמילה ויש לכך קריטריונים ברורים.
בכל מקרה - היי עקבית ונחושה. ושבחי התנהגות שמעידה על מאמץ לשנות את ההרגל. אבל זכרי- גמילה אינה תהליך קל לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכחדת החלב
שירן11/04/2013לגבי הכחדת החלב.. נאמר ואני לוקחת אותו בבת אחת. והיא תרצה לשתות לפני שינה .. ברור שהיא תבכה כמו מטורפת במלוא מובן במילה, איך אסביר לה שאין יותר חלב?
ההעדפה היא להתחיל גמילה מחלב ואז המוצץ או אפשר מהמוצץ ואז לחלב?
יש הבדל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכחדת החלב - תגובה
נירה מירון11/04/2013בסופו של יום זה לא משנה מה יבוא קודם. לגמילה מחיתולים חייבת להיות מוכנות רגשית ופיזיולוגית. אבל מעבר לכך זה לא משנה. כל גמילה היא קשה ולכן לדעתי כדאי לעשותה בהדרגתיות. עם זאת -העובדה שלילדה יהיה קשה אינה צריכה למנוע ממך לייצר תהליך גמילה. התפקיד ההורי הוא לסייע בקושי,לתמוך וללמד כלים להתמודדות. גם כמבוגרים אנו יודעים שלא קל לשנות הרגל. ולכן כהורה את צריכה לתמוך,להכיל אבל לדעת שזה הדבר הנכון לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)