מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוק בן 7.5 חודשיםהילה20/04/2013
שלום,
בני בן 7.5 חודשים עם טונוס שרירים גבוה, כשהיה בן חודש התהפך מספר פעמים...מאז הצליח לעשות את זה רק בגיל שבעה חודשים כמעט. הייתה לו הקשתה בגב אבל אני רואה שיפור ניכר איתה בעקבות המוווון מסאז ים וטפיחות שעשיתי לו.
ההתפתחות שלו נראית לי מאד תקינה: הוא מסתובב כל היום סביב הציר של עצמו, כשהוא על הגב הוא מחזיק ברגליים גם בידיים נגדיות ובעיקר בעיקר כשאני עושה לו תרגילים ומחזיקה את כפות הרגליים שלו מאחורה, הוא דוחף את עצמו כמו כלום ויכול לזחול כך בכל הבית...אבל בלי העזרה שלי הוא לא מצליח לזוז, הרגליים שלו כל הזמן באויר, כבר יותר משבוע שהוא דוחף את עצמו בעזרתי ואני חוששת שאולי הוא פיתח בזה תלות ולכן אני רוצה לשאול:
1. האם כדאי להפסיק לעזור לו? רואים שהוא מתוסכל מאד שהוא לא מצליח, הוא מזיז את האגן שלו בלי סוף ובוכה
2. כמה זמן בערך תינוק יכול להישאר במצב הזה של זחילת ציר? האם זה יכול לקחת יותר מחודש?
3. האם יש איזה תרגיל מיוחד שאני יכולה ללמד אותו להחזיק את הרגליים ברצפה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה גם להוסיף
הילה20/04/2013שהוא לא מתהפך המון בכלל, הוא יכול להיות שעות על הבטן בלי להתהפך והיפוך מהגב לבטן מגיע גם רק שאני עוזרת לו לסובב את הרגל והוא משלים את ההיפוך.
אבל כשהוא על הגב הוא כן מסתובב לכל כיוונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוק בן 7.5 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב21/04/2013הי הילה
הדרך בה אני עובדת שמה דגש על טיפול בשורש הבעיה ופחות בסימפטומים.
במקרה של בנך חשוב לבתיחס אל הטונוס הגבוה בשלב ראשון ורק לאחר עבודה על הרפיית הגוף ותנועתיות המפרקים אפשר לתת את הדעת על התהפכויות וזחילה תקינה.
טונוס גבוה שאינו מטופל בצורה נכונה ומעמיקה עלול בהחלט להפריע בהמשך ההתפתחות של התינוק וכן של הילד. בטונוס גבוה יש החזקה גדולה של הגוף וחוסר בגמישות ובתנועה. בגיל 7 חודשים אמורות כבר להתרחש התהפכויות חופשיות לכל הצדדים וסימני זחילה ראשונים. אני בהחלט חושבת שמה שנכון לבנך הוא לקבל אבחון מעמיק וישיר וללמוד כיצד לעזור לו להתפתחת נכון ולוודא שהמשך התפתחותו תהיה תקינה ,נכונה ונעימה. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)