מה לעשות אם עומדת לפני הזמן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות אם עומדת לפני הזמן?
    מלי
    21/04/2013

שלום!
    שאלה נוספת בבקשה..
    הבת שלי בעוד שבוע תהיה בת 9 חודשים.
    כבר חודש שהיא נעמדת ליד רהיטים, בכל מקום בבית.
    יש לציין שאחותה הגדולה עשתה את זה מגיל 6.5 חודשים.
    היא לא כל-כך יציבה... היא עומדת על קצות האצבעות, לפעמים מתנדנדת ולפעמים מנסה ללכת והרגליים נפתחות לה לפיסוק, כמעט שפגט והיא נופלת.
    לפעמים גם עוזבת ידיים בכוונה או כי רוצה להחזיק צעצוע כלשהו בשתי ידיים- וגם אז נופלת. כשהיא נופלת זה בדר"כ אחורה והיא נחבטת עם הראש ברצפה ובוכה בכי חזק.
    יש לה אין סוף גירויים וצעצועים על הרצפה, ועדיין היא נעמדת כל הזמן.
    מה שמדאיג אותי זה שבטיפת חלב הפחידו אותי מעמידה שלה.
    מדידות הגובה שלה בטיפת חלב בחודשים פברואר, מרץ, אפריל-כולן היו זהות- 66 ס"מ. וזה למרות שהיא עולה במשקל חצי ק"ג בכל חודש.
    אחות טיפת חלב אמרה לי שבגיל שלה העצמות והשרירים חלשים ושהיא נהייתה שמנמונת והכובד שלה מכביד על חוליות הגב והרגליים כשהיא עומדת ולכן היא לא צומחת לגובה. ושבעתיד יכולות להיות לה בעיות בעמוד השדרה והרגליים. האם זה נכון ומה אני יכולה לעשות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סליחה.אבל נראה לי שדילגתן על השאלה

מלי
    21/04/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין ש...

מלי
    21/04/2013

שכחתי לציין שהיא זוחלת על 6 מגיל 6 חודשים ורוב שעות היום היא זחלה ושיחקה על הרצפה וגם היום זוחלת הרבה ומהר... אבל גם עומדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות אם עומדת לפני הזמן? - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/04/2013

הי מלי
    חסרים לי פרטים על התפתחותה של ביתך עד כה, האם עברה דרך כל השלבים? זוחלת על 6? מתיישבת מעמידת 6?
    אני מעולם לא שמעתי על קשר בין צמיחה לגובה לבין עמידה מוקדמת.. אבל גם אני חושבת שיש חסרונות בעמידה בגיל כה צעיר.
    אשמח לקבל תשובות לשאלותי ולהמשיך בהיחסותי.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כן, עברה את כל השלבים.

מלי
    21/04/2013

זוחלת על 6 כבר 3 חודשים. מתיישבת לבד מעמידה על 6. חוזרת לעמידת 6 ממצב עמידה , למצב ישיבה ממצב עמידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כן, עברה את כל השלבים. - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/04/2013

הי
    זה מש שחשוב, שהעמידה המוקדמת לא באה על חשבון זחילה. אם ביתך התפתחה כראוי עד כה והעמידה שלה מגיעה מעצמה ולא מעידוד שלכם, הרי שאין מה לעשות ואין גם צורך.
    ושוב, אני לא מכירה קשר בין צמיחה לבין התפתחות מוטורית מוקדמת.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו