שאלה התפתחותית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה התפתחותית
    דנה
    09/07/2013

שלום,
    בני בעוד שבוע יהיה בן 5 חודשים,נולד בשבוע 40.3 ,משקל 3.334 ק"ג לידה תקינה ומהירה.
    חייכן,מתהפך כבר לפחות לצד אחד בקלות (עדיין לא חוזר) שוכב על הבטן ומרים ראש גבוה,הכל לכאורה מצויין.
    שמתי לך בימים האחרונים שבשכיבה על הגב כאשר אני מניחה את הצעצוע לשמאלו (תלוי באונסבירסיטה) הוא מושיט בקלות את יד שמאל,אוחז בחפץ ללא כל בעיה ,מכניס לפה והכל תקין.
    כשאר אני תולה את הצעצוע לימינו,הוא כאילו לא מסוגל להושיט את יד ימין,מאוד קשה לו.הוא מנסה אבל כאילו אין לו כח ביד להרים אותה למעלה ולכן מושיט ידיים קדימה במן ריכוז מאוד גבוה ורק כשהן קרבות ,אוחז בצעצוע שלמולו (כאילו נעזר ביד שמאל כדי לקחת חפץ לימין).
    לאחזור בצעוצוע כמו נשכן בשתי הידיים ולהכניס לפה אין לו שום בעיה.

אני מאוד מודאגת מהתופעה ומנסה לגרות אותו עם משחקים בצד ימין "החלש" ולא רואה כרגע שום שיפור.
    אציין גם שהוא מתהפך לצד שמאל בעיקר ומעט מאוד לימין.
    האם זה תקין או לדאוג?
    לאיזה רופא עלי לפנות במידה וצריך?
    אודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה התפתחותית

הוספת תגובה

• שאלה התפתחותית - תגובה

נירה מירון
    16/07/2013

שלום יסמין. לכולנו צד חזק יותר וחלש פחות. יש צורך בטיפול כאשר יש קושי תפקודי. כלומר- אם בנך מתקשה בפעולות עם היד ה "חלשה" כדאי לחזק אותה. החיזוק מושג על ידי תרגילים , וכדאי לפנות אל מדריכה להתפתחות כדי לקבל תרגילים פשוטים לביצוע בבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו