מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך משחקים עם התינוק?ריקה04/08/2013
שלום,
אני אמא לתינוק בן 7 חודשים
הוא נמצא איתי בבית ולא במסגרת של מעון
איך משחקים עם תינוק בגיל כזה?
אני מרגישה שאני משעממת אותו ולא תורמת מספיק להתפתחות שלו..
איך מתאימים צעצועים לגיל הזה?
מבחינה מוטורית הוא קצת איטי ונמצא בעיכוב קל- רק עכשיו החל להראות רצון להתהפך מהגב לבטן, אך עושה זאת לעיתים נדירות...
עדיין נמצא בתנוחת "אווירון", מנסה לזחול על הגחון, מתקדם מעט מאוד
אשמח לעזרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משחקים עם התינוק? - תגובה
דבי גרוס דולב05/08/2013הי נועה
בגילו של בנך אין צורך במשחקים מיוחדים אלא יותר ביצור סביבה התפתחותית הולמת ומאתגרת. חשוב שישהה על הבטן, על צדדיו, עם ובלי אוניברסיטה, שיחווה מגע, קול ,תנועה ויציאה מחוץ לבית. תינוקות בגיל זה אינם משתעממים ובטח לא מאימם ואין צורך במילוי זמנם בתעסוקה מתמדת.
מה שכן הייתי שמה עליו את הדגש הוא על ההתפתחות המוטורית, אנו מצפים להתהפכויות סדירות עד גיל חצי שנה ותנוחה נינוחה על הבטן תוך השענות על המרפקים. לכן כדאי לראות מהו הגורם המפריע בהתהפכויות ולתרגל אותן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)