מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחודשיים - לא קרוב ללכתאדווה12/08/2013
בוקר טוב.
בני תינוק חזק ומתפתח יפה מאוד. גם מוטוריקה עדינה וגם גסה וגם תקשורת.
הוא ילד נבון שמבין כל מה שאומרים לו, אך בנוגע להליכה הוא לא מעוניין אפילו.
כלומר - הוא זוחל כמו טיל ויודע להיעמד ולטפס ולהגיע לכל מה שהוא רוצה ולכן כשאני מנסה לתת לו יד כדי שיעמד ויעשה כמה צעדים הוא לא מוכן וישר מתיישב.
יש לו בבית צעצועי דחיפה (כמו בימבה כסאות קטנים וכו') אבל הוא עם יד אחת דוחף ויד שנייה זוחל על הרצפה.
מה ניתן לעשות כדי לעודד אותו ללכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים - לא קרוב ללכת - תגובה
נירה מירון12/08/2013שלום אדוה. התפתחות בנך בטווח הנורמה. על מנת לעודד את העמידה וההליכה יש לספק סביבה המאפשרת תנועה ולחכות בסבלנות. אם הזחילה תקינה לא צריך להיות קודי בעמידה והליכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעושה כמה צעדים כשנותנים לו יד
אדריאנה15/08/2013אני חייבת לעדכן שלפני יומיים ממש באתי לאסוף אותו מהמטפלת והיא הראתה לי איך היא מחזיקה לו את כפות הידיים עומדת מאחוריו והוא עושה איתה כמה צעדים.
לא הייתה מאושרת ממני!
גם אני תרגלתי איתו את זה עם הרבה קריאות של "כל הכבוד" ומצוין והתלהבות כדי ממש לעודד אותו.
כשאני מחזיקה אותו להליכה כזו אני ממש מרגישה שהוא יציב וחזק אבל הרבה פעמים נראה לי שהוא פשוט מתעצל ויורד ישר לזחילה.
או שזה עניין של ביטחון? איך עוזרים לתחושת הביטחון הזו כדי שיתפוס אומץ וילך? נדמה לי שזה רק העניין הזה של האומץ והבטחון כי הוא באמת חזק ויציב מבחינת הרגליים והעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעושה כמה צעדים כשנותנים לו יד - תגובה
נירה מירון16/08/2013אין צורך להוליך אותו או לעודד את הביטחון. צריך רק לאפשר לו סביבה שבה יוכל להתאמן בנוחות ובבטחה ולתת לו את הזמן לצבור ניסיון. לפעמים הלחץ שלנו כהורים משיגה את התוצאה ההפוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היא סביבה מאפשרת הליכה?
אדריאנה01/09/2013בבית יש כסאות פלסטיק וגם כסאות קטנים לגודל שלו, מרחב משחקים וכו'.
הרבה פעמים אני הולכת איתו לגינה לשחק ששם יש משטח רקורטן או שאנחנו על הדשא.
הוא כמובן מעדיף לזחול כי הוא זוחל כמו טיל ומגיע לאן שהוא רוצה.
איך בכל זאת לגרום לו שירצה ללכת ללא עזרה?
הוא יציב וחזק אבל לדעתי מדובר בעניין של ביטחון ונוחות - הרי הכי נוח לו לזחול קרוב לקרקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היא סביבה מאפשרת הליכה? - תגובה
נירה מירון01/09/2013סביבה המאפשרת הליכה היא כזאת שיש מצד אחד חפצים שיכולים לסייע בהליכה ראשונית-שולחן נמוך וכדומה,ומאידך אין מכשולים רבים דוגמאת שטיח לא יציב או מדרגות או רהיטים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)