התפתחות תינוק בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן 10 חודשים
    עינבל
    22/08/2013

הי,
    בני בעוד כארבעה ימים יהיה בן 10 חודשים הוא החל לזחול גחון לפני כחודש בערך וזוחל יפה הוא מתיישב הרבה על הצד בפוזה של דוגמנית :-) ושומר יפה על שיווי משקל.
    הוא תינוק חייכני, מתקשר ממלמל משחק עם הצעצועים בסקרנות קשוב מאוד כשמקריאים לו ספרים.
    הדאגה שלי היא שהוא עדיין לא עומד עמידת שש, עדיין לא יושב. ניסיתי ביומיים האחרונים לעזור לו בעמידת שש והוא אכן החזיק יפה מספר שניות.
    כאשר אנחנו מנסים להושיבו הוא מחזיק מספר שניות ואז נוחת לגב או מתכופף קדימה לכיוון הרגליים. יש לציין שאני מאכילה אותו בכיסא אוכל בישיבה והוא מתגלש כל הזמן כמובן שאני חוגרת אותו.הוא עדיין לא מוחא כפיים למרות שאני מראה לו ולא מנופף לשלום מגיב מאוד לשירה ומוסיקה ע"י הטיית הראש לצדדים כמו שאומרים לא עם חיוך רחב :-) אך גם מטה את הראש לצדדים כשעייף ועצבני.
    אנחנו מתגוררים בחו"ל והכל כאן שונה ואני מבולבלת כי אצלכם לא מושיבים תינוקות וכאן הם אומרים להושיב.
    שאלותי:
    האם זו בעייה שהוא לא עומד על שש עדיין ויושב? או לחכות בסבלנות? (ילד ראשון אין לנו מושג :-) )
    האם הטיית הראש לצדדים במקרים של שמחה ועייפות זה נורמלי?
    הוא עדיין לא מוחא כפיים ולא מצביע האם גם זו בעייה?
    תודה רבה על התשובה
    עינבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

עינבל
    22/08/2013

עוד משהו קטן איך אני יכולה לפתח את התינוקי? כלומר מה אפשר לשחק?

אני מקריאה לו ספרים כל יום, טיול בחוץ כשמזג האוויר מאפשר, שרה לו הוא נמצא רב היום על משטח עם צעצועים.
    אשמח לדעת איזה צעצועים מתאימים לגיל 10 חודשים
    תודה מקרה לב וסליחה על ריבוי השאלות :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/08/2013

הי
    ישנם אינסוף צעצועים המוצעים לפי קבוצת גיל ואין צורך בהרבה מהם בבית. מה שחשוב הוא להציג בפני התינוק בכל פעם מספר מועט ל צעצועים על מנת למנוע הצפה חושית.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/08/2013

הי ענבל
    אנו מצפים לזחילת 6 עד גיל 10 חודשים. בנך התחיל לזחול גחון רק לפני חודש ולכן אפשר לתת לו עוד קצת זמן לפני ששוקלים תרגול מיוחד. התיישבות עצמאית מגיעה מתוך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור ומכיוון שבנך החל רק עכישו לעמוד על 6 יש מקום לחכות גם לזה.
    לפי תפיסתינו אכן לא רצוי להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו משום שגופו אינו מוכן לכך וגם על מנת למנוע עיכובים או שיבושי תנועה שכרוכים בהושבה מוקדמת. מכיוון שבנך מעט מתעכב אני שמה דגש גדול יותר על אי הושבה.
    מחוות של מחיאות כפיים והצבעה יכולות להופיע גם סביב גיל שנה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו