מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבת שלי בת 7 וחצי חודשיםמעין26/03/2008
הבת שלי בת שבעה וחצי חודשים והיא התחילה לזחול אך ישר על ארבע, אמרו לי שהשרירים שלה חזקים מאוד והיא לא משוחררת יש תרגילי הרפיה? מה אני אמורה לעשות?
אשמח לקבל עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 וחצי חודשים
שירי קאשי27/03/2008הי מעיין,
חסרים לי הרבה פרטים על מנת לבחון מה מקור הבעיה. האם היא זוחלת עם רגליים ישרות וברכיים נעולות? איך ההתנהגות הכללית שלה? באיזו מידה שרירי הגב שלה מוחזקים? האם קיימים מרכיבים של כפיפה או כפיפה צידית? אילו שרירים אחרים בגוף מוחזקים? ועוד...
באופן כללי בכדי לעזור להרפות שרירים צריך לשלב הרבה מגע עמוק, שפשופים וטפיחות באזורים המוחזקים אבל זה לא מספיק. לעיתים שריר מוחזק בצורה כזו שצריך לעבוד באופן ממוקד יותר ולכך לא אוכל לכוון אותך ללא אבחון.
בכל מקרה אם היא נועלת ברכיים תנסי על ידי טפיחות על הרגליים בזמן שאת מכופפת את הברך להביא לשחרור ועל ידי כך תתאפשר הכפיפה. חשוב לא לכופף בכח אלא רק כמה שהיא מאפשרת. בנוסף שכיבה מעורסלת בתוך פוף עוזרת לתת תמיכה לכל הגוף ולכן מאשרת הרפיית השרירים שבד"כ מוחזקים. כפי שציינתי יש עוד הרבה דברים ספציפיים שניתן לעשות אבל צריך לערוך תחילה אבחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר פרטים..
מעין27/03/2008אמרו לי שהטונוסים שלה חזקים מאוד, כשהיא צריכה לעשות תנועות קטנות היא ננעלת, הרבה פעמים היא מושיטה את שתי הידיים אחורה( בצורת אוירון),
השפה שלה לרוב נעשית ע"י צעקות אבל זה מאז שהיא נולדה אף פעם לא מילמלה אלא צעקה, גם כשהיא שמחה והיא צוחקת היא עושה זאת בצעקות.
אנחנו נוהגות ללכת פעם בשבוע לחוג תנועה ושם היא מסרבת לשתף פעולה ונצמדת אליי.
אני חוששת לשלוח אותה בשנה הבאה לגן, אמרו לי שאני מפנקת אותה יותר מידי, מה בגלל זה היא ננעלת? אפשר להציב גבולות בגיל כ"כ צעיר?
אני חושבת שהנעילה מגיעה מאזור הידיים , בית החזה ולא מהברכיים.
אודה לך מאוד אם תוכלי לייעץ לי בנושא.
שוב תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מעין
דבי גרוס דולב27/03/2008טונוס שרירים גבוה עלול להפריע להתפתחות המוטורית וכן למצב הרגשי בלי קשר לפינוק יתר (מה זה פינוק יתר בכלל?...). הקושי והמתח של השרירים גורם להחזקה מוגברת של הגוף ולקושי להתנועע ולהתפתח "נכון" ולכן גם להשפיע על מצב רוחו של התינוק.
העבודה צריכה להיות כלל מערכתית, ז"א עבודה על כל הגוף כדי להוריד מעט מהמתח ולאפשר תנועה נינוחה ומאורגנת.
כל הפרמטרים שתיארת אכן מורים על היפרטוניה- טונוס מוגבר ולא תמיד מתאים לחוג עם הרבה תינוקות אלא מצדיק עבודה פרטנית ואבחון מדויק שיקל על ביתך להתפתח נכון ולממש את הפוטנציאל שלה.
פינוק יתר אינו משפיע על טונוס שרירים אבל כן יכול להשפיע על ההתנהלות המילולית שאת מתארת וכן על שינה לא נינוחה וחוסר שקט כללי.
אני ממליצה על שיעור פרטי בו ינתן לך אבחון אישי ותלמדו יחד תרגילים לתירגול יומיומי בבית שישפרו את איכות החיים של כל המשפחה.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר פרטים..
שירי קאשי30/03/2008הי מעיין,
ראשית הטונוס המוגבר לא נוצר בגלל פינוק היתר שלך. אני מניחה שהפינוק נוצר עקב הקושי שלה וזו היתה הדרך שלך לעזור לה להתמודד ולהגיע לדברים. כיוון שאת רוצה להכניסה לגן בשנה הבאה אני ממליצה לעבוד כבר מעכשיו בכדי להכין אותה לתהליך הזה כשיש עדיין מספיק זמן. הטיפול צריך להיות משולב בין תרגילים להורדת המתח השרירי, הכנסת נינוחות למערכת וכן התנהגותי. צריך ללכת על הקו הדק בין לדרוש ממנה יותר מצד אחד ובין לא לעורר את המתח במערכת תוך כדי התהליך. הלימוד הוא גם בשבילך כיצד להפחית מרמת הפינוק (גם כהכנה לגן וגם כחלק מעידודה לפעילות מוטורית עצמאית) וכיצד לעזור לה להשתחרר ולהתחיל לנוע. התהליך הוא לא קצר אבל התוצאות הן נהדרות ותוכלי להעניק לה כילים אשר ודאי יתרמו לכניסה חלקה יותר לגן וכן לחיים בכלל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)