פעוט שמסרב לגעת באוכל ולאכול בעצמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט שמסרב לגעת באוכל ולאכול בעצמו
    doritna
    27/09/2013

שלום, נכדי בן שנה ו 3 חודשים מסרב לאחוז בידו אוכל ולאכול בעצמו. 2 דברים הוא כן אוחז: ביסקויט וקרקר בייבי ביס. מעבר לזה כלום. לא קציצה ,לא לביבה ,לא פרי, לא לחם. לא אוכל "אוכל אצבעות" .לא מכניס ידו לצלחת האוכל שלפניו. ואוי לנו אם נדחוף את ידיו לצלחת כדי להראות שזה מותר. כשאני מקרבת אליו את הצלחת עם האוכל הוא מאגרף את כפותיו ומרחיק אותן מהצלחת. הוא גם לא מחזיק בקבוק או כוס לשתיה. הכל צריך לעשות עבורו. בתי ואני לא יודעות למי לפנות לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעוט שמסרב לגעת באוכל ולאכול בעצמו - תגובה

נירה מירון
    27/09/2013

שלום doritna
    חסרים לי פרטים על מנת לקבל את התמונה המלאה- באיזה גיל התחיל לאכול אוכל מוצק? האם אוכל בכפית?
    כיצד מסתיים הסרוב? האם אוכל בסופו של דבר? מה אוכל וכיצד? האם ההאכלה נגמרת באכילת דייסה?
    באיזה גיל התחיל לזחול?
    האם הרבה לבכות בחודשים הראשונים?
    האם נרתע מסוגי מגע נוספים? אוהב להיות על היידיים, אוהב לשחק על הדשא?
    אני מחכה לתשובתך
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים

doritna
    27/09/2013

תודה על ההתייחסות המהירה .
    נכדי אוכל מוצקים מגיל חצי שנה ,עם כפית. מגיל 9 חודשים הפסקנו לטחון את האוכל. מההתחלה אכל עם כפית. הוא אוכל הכל בדרך כלל אך בתנאי שמאכילים אותו.
    הוא לא אכל דייסה מימייו ולא שתה פורמולה. הוא יק מאמו עד לאחרונה אך לא במקום ארוחות (בחודשים האחרונים רק הנקת פינוק בבוקר)
    החל לזחול בגיל שנה וקצת אחרי פזיוטרפיה. מעולם לא היה ילד שרוצה רק ידיים. אוהב חיבוקים,נשיקות ודיגדוגים. מאז שגילה את הזחילה, מעדיף לא להיות על הידיים.
    הוא לא היה ילד בכיין, להיפך, חביב נבון, ידידותי, חייכן.
    לא אוהב לשבת על הדשא זמן רב, אך ישב בלי בעיה על חול עם זיפזיף, על שפת הים וגם בחול הרטוב על שפת הים.
    אנחנו חושדים שיש לו בעיה במגע העמוק.
    שוב, תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים - תגובה

נירה מירון
    28/09/2013

שוב שלום,
    ההרתעות מאכילה בידיים עשויה להעיד על קושי במערכת הטקטילית דווקא ולא עם מגע עמוק. במקרים כגון זה אני מציעה לשאול האם תפקודית קיים קושי? האם הילד נרתע מפעולות מסוימות, מקומות מסוימים או אנשים מסוימים? האם הוא מרבה לבכות במעבר מסיטואציה לסיטואציה? האם הוא בוכה באמבטיה, או בגינה?
    צריך להסתכל על התמונה הרחבה ולא על קושי ספציפי.
    על מנת לברר לעומק את המקור להימנעות אתם יכולים לפנות לאבחון סנסו מוטורי- אך אני מציעה לחשוב - האם התינוק אכן זקוק לכך עקב תפקוד נמוך בסיטואציות מסוימות?
    האם אתם מזמנים לו מספיק הזדמנויות לאכול בעצמו , או שאתם מודאגים מכך שאינו אוכל ולכן מסייעים לו מהר מידי?
    אני כמובן רק מציעה חומר למחשבה. וכאמור- לבירור מקיף יותר , תוכלו לפנות לאבחון סנסו מוטורי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו