תזונה, משקל ואחוזונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה, משקל ואחוזונים
    עידית
    28/10/2013

התינוקת שלי בת ארבע חודשים ומגיל חודשיים היא באחוזון 95 במשקל (בגובה היא עלתה בין המדידה של גיל חודשיים לזו של אתמול- ארבעה חודשים מאחוזון 30 לאחוזון 70)

בטיפת חלב אמרו שהיא סובלת מעודף משקל ושאלו כמה אני מאכילה אותה. עניתי שהיא אוכלת חמש פעמים ביום שלוש הנקות ושתי האכלות מבקבוק פורמולה סימילאק קומפורט 120 מ"ל.
    אז מייד אמרו לי ש 120 מ"ל זה מעט מידי ולהעלות ל 240 מ"ל.
    לא הצליחו לענות על השאלה אם 120 מ"ל זה מעט מידי איך זה שהילדה בעודף משקל.

אז אשמח אם תוכלי לענות לי למספר שאלות-
    1. איך הילדה אחוזון תשעים וחמש אם למעשה אני כנראה מאכילה אותה מעט מידי?
    2. האם להעלות ל 240? זה נראה לי ממש המון להכפיל לה בבת אחת. לעלות ל 180?
    האם להשאיר על 120? (
    חייבת לציין שהילדה לא נראית רעבה, היא חייכנית, מתפתחת וישנה לילה שלם בשלווה (טפו טפו).

מה דעתך?

ועוד שאלה לגבי טעימות אמרו לי לא להתחיל פני גיל 6 חודשים בעוד שלאחותי שהבן שלה בן שנתיים אמרו בזמנו להתחיל ב 4 חודשים. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה, משקל ואחוזונים

הוספת תגובה

• תזונה, משקל ואחוזונים - תגובה

נירה מירון
    28/10/2013

שלום עידית
    לגבי אחוזני המשקל וכמויות האוכל- איננו יכולות לתת המלצות בנושא זה מכיוון שזה אינו תחום ההתמחות שלנו. את יכולה לקרוא באתר משרד הבריאות על המלצות תזונה או להתייעץ עם תזונאית של קופת החולים.
    לגבי המעבר למזון מוצק- עד לפני מספר חודשים ההמלצה של משרד הבריאות להתחיל בטעימת מזון מוצק התייחסה לגיל 4 חודשים. זאת מתוך מחשבה שתהליך המעבר למזון מוצק הוא ממשוך וילדים רבים עוברים לגן סביב גיל חצי שנה ויאלצו לאכול מזון מוצק. אולם הנחייה זו בילבלה הורים רבים שהתחילו להאכיל ארוחות שלמות בגיל 4 חודשים במזון מוצק.
    היכולת לאכול מזון מוצק ( או לא נוזלי) תלויה בכמה גורמים:
    1. התיישבות עצמאית- רק כשהתינוק מתיישב בעצמו הוא אינו עסוק בלייצב עצמו. חגורת הכתפיים ושרירי הגב והבטן יציבים ונינוחים.
    2. תפקודי הפה: תפקודי הפה ויכולת התיאום בין אברי הפה השונים מתפתחים עם הגיל ומבשילים סביב גיל 9 חודשים. הלשון שתפקידה להעביר את המזון לחלקו האחורי של הלוע , השפתיים והלסת צריכים להתפתח. התפתחות זו מותנית בחשיפה איטית ואימון.
    לכן- היכולת לאכול מזון מוצק תלויה בהתפתחות ופחות גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו