שאלה בקשר לשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לשינה
    אינה
    30/03/2008

שוב, בתי בת חודשיים, לצערי אוכלת וישנה לא מסודר עדיין. לעיתים קרובות היא עייפה ורעבה בו זמנית מה שהוך את ההאכלה למשהו קשה-היא בוכה, צובטת אותי, מותחת את הגוף שלה בנוקשות ומתקשה להמשיך לאכול,כמובן שבדרך זו השינה שלה "בורחת" ואז היא מתעצבנת יותר.

הדרך היחידה להרדים אותה במצב כזה היא על הידיים תוך נענוע וחצי ריקוד.

הגעתי למצב שבו היאצריכה"להתעלף" עם בקבוק בפה כדי לישון טוב.
    מה אני עושה לא נכון ואיך אפשר לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לשינה

הוספת תגובה

• אוכל ושינה

שירי קאשי
    31/03/2008

הי דנדילה,
    מאוד קשה לייעץ מרחוק לגבי מה את עושה לא נכון כיוון שצריך לראות את כל ההתנהלות שלך איתה. בכל זאת אנסה לתת לך מספר נקודות למחשבה בכדי שתוכלי אולי ליישם בבית. ראשית נתחיל מכך שבגיל חודשיים עדיין לא חייב להיות סדר ברור בארוחות ובשינה וזה נורמלי. דבר שני תנסי להפריד בין הארוחה לשינה. ייתכן וביתך כבר התרגלה להרדם עם הבקבוק וחשוב לנסות להפריד גם בשל הסיבות שאת ציינת שהיא בוכה, רעבה ועייפה בו זמנית וכל התהליך הופך לקשה וכן בשביל העתיד בכדי שלא תיווצר התניה שבה האוכל הוא מקור להרגעות ונחמה (כפי שאני מכירים גם אצל מבוגרים). תנסי להאכיל אותה לפני השעה שבה את חושבת שהיא תהיה עייפה. אם זמן קצר אח"כ היא עייפה אבל לא נרדמת ללא הבקבוק הרי שזה לא רעב אלא דרך להרגע. את תהליך ההרדמות תעשי על הידיים בערסול תוך כדי תנועה. אם יש לך כדור פיזיו את יכולה לשבת עליו ולנוע (זה יחסוך לך כאבי גב). אם היא הצליחה להרדם ולישון הרי שלא היה צורך באוכל כיוון שתינוק רעב יתעורר מהר מאוד וידרוש לאכול. חשוב לשים לב אם היא מתעוררת מהר האם זה כתוצאה מרעב או כתוצאה מכך שהנחת אותה והיא פשוט היתה זקוקה לתנועה בכדי להמשיך לישון. הניחי אותה במיטה במהירות ובבטחון (רק לאחר שנרדמה היטב) והתחילי מיד ללטף ולשפשף את גבה על מנת לעזור לה לחזור לשינה עמוקה.
    את צריכה להשתמש בהרבה סבלונות על מנת להתחיל ליצור הרגלים חדשים (גם לך וגם לה) אך גם עם הרבה איטואיציה ורגישות בכדי לפרש נכון את הבכי שלה.
    אני מקווה שנתתי מספיק חומר למחשבה ושתצליחי ליישם בבית.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו