מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..נילי21/05/2007
איך מעודדים תינוקת בת שנה וחצי לדבר?
אני מקריאה לה ספרים ןמשתדלת לשוחח איתה - למרות שלפעמים זה מלאכותי מבחינתי..
היא מבינה הכל -פשוט מפתיעה אותנו ברמת הבנתה, אך- מדברת רק מספר מילים בודדות מאוד.
מה הנורמה בגיל זה?
כיצד ניתן לעודד ולפתח את שפתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
עינת דולב-הדס21/05/2007הי נילי,
מה שאת עושה זה נהדר. ככל שתקריאי לה יותר ספרים ותדברי איתה יותר כך תעשירי את שפתה יותר. נכון היא מבינה, אנחנו לא באמת יודעים מה עובר להם בראש אבל הם מתחילים להבין הכל בגיל מאוד צעיר. לגבי מילים ראשונות בדרך כלל יותר סביב גיל שנה תוכלי לראות תוצאות של ההשקעה שלך, בדרך כלל באזור גיל שנה תינוקות כבר אומרים מילים ראשונות, בשלב מאוחר יותר הם מחברים שתי מילים למשפט ולקראת גיל שנתיים כבר אפשר לשמוע מהם משפטים שלמים.
דברים שיכולים לעזור הם באמת לדבר איתה הרבה, לדבר ברור ולהשתדל לא לבלוע מילים או סופים של מילים. בשלב מסויים אפשר לתת לה להשלים מילים משירים מונוטוניים (שירים קלאסיים כמו בספר "בוא אלי פרפר נחמד" הם טובים כי הם קצרים ומתחרזים ובכך יוצרים ריטמיות), במקרה הזה לא הייתי נותנת לה להשלים רק סוף של מילה אלא מילה שלמה כדי שלא תלמד לדבר בסופיות. תוך כדי משחק אפשר לחזור אחרי מילה מסויימת הרבה פעמים, תינוקות נוהגים לחקות אותנו.
בנוסף הייתי ממליצה לך לא להמציא מילים למילים ילדותיות כמו "את רוצה הם הם?" שהכוונה בעצם "את רוצה לאכול?" או "רוצה צצי?" שהכוונה היא "רוצה מוצץ?", לא לתת שמות חיבה לחפצים כמו חיתולי או בקבוקי וכד'.
מילה מבחינת תינוק היא כל דבר שהוא אומר בהתייחס לדבר מסויים באופן עקבי, כלומר אם היא תקרא לסבתא "סתא" או "תאתא" מבחינתה זה מילה אבל את משתמשת במילה הנכונה. אל תגידי לא "לא אומרים תאתא" אלא פשוט השתמשי במילה הנכונה במשפט, לדוגמא אם היא אומרת "רוצה תאתא" שאלי אותה בחזרה "את רוצה ללכת לסבתא?" וכד'.
לסיום עצה אחרונה, ידוע שתינוקות שנמצאים עם מוצץ רוב שעות היום מתחילים לדבר מאוחר יותר. לפעמים רק צריך להוציא להם את המוצץ מהפה והם יתחילו לדבר...
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים
נילי22/05/2007היי..
ראשית-תודה על תשובתך..
ויש לי שאלה נוספת-
לביתי בת השנה וחצי יש משחקים בכמות סבירה- בובות,קוביות,אופניים,כלי נגינה וכדו'
היא משתעממת מהר מאוד מהכל-
איך גורמים לה להנות ולהתעניין לאורך זמן ממשחק - ברור לי שזמן הריכוז שלה קצר ומוגבל-אך בכל זאת האם עלי להקפיד ולהוציא כל פעם רק משחק אחד-שניים ולהרגיל אותה לכך על מנת שלא ימאס לה במהירות-
או שיש שיטה אחרת?
אמרו לי להחביא לה משחקים כדי שתשכח אותם ולהוציאם מידי תקופה.
איזה משחקים יצירתיים-גם כאלה שניתן לייצר בביית את ממליצה לגיל הזה?
האם מומלץ מידי פעם להושיב אותה לראות וידאו?
תודה,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס22/05/2007הי נילי,
אם את אומרת שבתך מתקשה להתרכז בדבר אחד אז ממש לא הייתי מושיבה אותה לראות טלויזיה. בטלויזיה יש גם קול וגם תמונה וכמובן אלמנטים ממכרים, זה רץ על המסך ומה שנראה לנו שהילד יושב ומרוכז זה למעשה סוג של שטיפת מוח, או השתלטות על המוח שלו. הוא בעצם כל כך משותק שהוא לא יכול לעשות משהו אחר. ולמה זה לא טוב? כי אחר כך משחק פשוט, פשוט לט יעניין אותו. "סתם" קוביות הן לא אטרקטיביות כמו גם תמונה גם מוסיקה או קולות וגם עלילה...
אני מצרפת קישור לאתר שלנו בו תוכלי למצוא קישור למאמר על צפיה בטלויזיה, המאמר באנגלית
http://first-step.co.il/html/ma.htm
אבל גם באתר עצמו יש התיחסויות לטלויזיה. קראי.
לגבי הצעצועים השונים, הייתי יושבת איתה עם צעצוע אחד, נניח קוביות ומנסה יחד איתה לשחק כמה שיותר זמן, להראות לה את כל הסודות וכל הרעיונות הטמונים בצעצוע אחד לדוגמא, לבנות מגדל ולפרק, לסדר רכבת של קוביות, לסדר דומינו של קוביות ולמוטט, לעשות פרצוף מקוביות, להקיש בקוביות אחת בשניה ולעשות רעש (אפשר לנסות לנגן שיר...) להחביא קוביות ולנסות למצוא, למלא קופסא בקוביות ולשפוך ועוד ועוד, רק צריך דמיון...
לדעתי ככל שיהיו לה יותר צעצועים היא תשתעמם מהם יותר מהר וגם לא תדע להעריך אותם.
תאמיני לי שילדים לא צריכים את טויס אר אס בבית, לפעמים הם מסתפקים בלהדביק או לסדר את המגנטים על המקרר.
דבר אחרון, אם את באמת רוצה להשקיע בצעצועים נסי את היצירה, קני לה צבעי ידים, הפשיטי אותה במרפסת ותני לה לצבוע על גליונות גדולים, וזה בסדר שגם הרגליים או הבטן יצבעו...
עבדי איתה עם בצק (לא חייבים לקנות, אפשר להכין לבד, עצם ההכנה היא חוויה לילד) וכד'. לחומרים אלא יש גם ערך מהבחינה המוטורית וכך הרווחת דבר נוסף.
בהצלחה ומשחק מהנה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)