מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הגבאינה01/04/2008
בוקר טוב,
הבת שלי (בת חודשיים) ישנה בלילה על הגב, כשראשה מונח על הלחי. קראתי שהדבר יוצר הקשתה של הגב וכי הדבר אינו תקין. האם זה נכון? אפרופו השתה, כשהילדה על הידיים בשלב שהיא קצת פחות נינוחה-היא דוחפת אותי עם הרגלים ומתמתחת ושוב יוצרת הקשתה. צריך שים לב לזה או שזה נורמאלי?
קשור או לא, רופא התפתחות ראה שיש לה קצת א-סימטריה בראש, גם גולגולת, עיניים, אוזניים וראשה מוטה יותר לצד ימין.
אמנם הוא אמר לנו שאיןמה לדאוג וזה יסתר מעצמו, אך האם יש משהו שניתן לעשות בנתיים?
גם את הראש היא מרימה ונשענת על יד ימין על המרפק, יש שמאל כמעט לא משתתפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הגב
שירי קאשי01/04/2008הי דנדילה,
ההקשתה בגב זה לא המצב הטבעי והרצוי אצל תינוקות אבל לצערינו תינוקות רבים כיום סובלים מהתופעה עקב שהיה ממושכת על הגב. כיוון שרוב התינוקות ישנים על הגב (בשל הנחיות משרד הבריאות), הרי נוצר מצב בו הם נמצאים על הגב רוב שעות היום והדבר עלול להביא לחוסר תנועתיות של הגב ובית החזה, איבוד היכולת לשכב על הבטן וכתוצאה מאלו גם עיכובים ושיבושים מוטורים. בכדי להתמודד עם המצב רצוי להשכיב כמה שיותר על הבטן והצדדים במהלך היום ואפילו לשינה ביום תחת השגחה. אצלכם ההקשתה כנראה באה עם תוספת של נטייה לצד אחד. לכן יש חשיבות גבוהה יותר לשכיבה על הצדדים וגם על הבטן.
תרגילים:
ראשית שיפור התעגלות הגב בכפיפה וכן שיפור השהיה על הבטן ואיזון בין הצדדים:
תתרגלי על פי הסדר הבא-
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה.חיזרי על התנועה מס' פעמים.
יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשניה
גלגלי את האגן לכוון הראש.כך נוצרת התארכות של שרירי הגב,ותנועתיות בעמוד השדרה. חיזרי על
התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4.קרבי שתי רגליים ושתי ידיים והניעי את בתך לצד אחד ולצד שני לסרוגין.
בהמשך לגלגל כך מצד לצד.
5. על הגב.ישרי רגל אחת וכופפי את השניה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה.
הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חיזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים
6. גלגלי אל הצד, אחזי ברגל העליונה כפופה. טפיחות על צידי הגוף והשכמה. חשוב ללמד את התינוק שלך לשהות על הצדדים.
7. לשהות על שני הצדדים. אם יש צד שבו הוא מנסה להרים את הראש אז לאחוז באגל, להרים מעט ותוך כדי ניעות קלות הוא ילמד להניח את הראש.
8. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. על הבטן יש לוודא שנמצא על המרפקים. טפיחות על השכמות,
והכתפיים.הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.אפשר לעניין אותו על ידי צעצוע/ בועות סבון.
בנוסף להחזיק בתנוחת ערסול (רצוי במנשא) בזמן יציאה מהבית או אפילו כתרגיל בבית. גם בערסול חשוב לתת לו להיות כל פעם עם הראש לצד אחר.
הנטייה לצד אחד, אם היא מאוד קלה יש סיכוי שהיא תסתדר לבד אך אם היא הופכת לנטיה ברורה שכבר יותר נראית לעין הרי שיש בעיה שצריך לטפל בה כיוון שהיא עלולה להמשיך ולהשפיע בהיווצרות תנועה לא סימטרית ולא מאורגנת נכון שלב אחר שלב ורצוי לטפל בתרגילים ספציפים שיותאמו לכם מוקדם ככל שניתן על מנת להוציא את השיבוש מהמערכת כמה שיותר מוקדם בשלבי ההתפתחות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה על הבטן
אינה02/04/2008רוב היום היא אכן על הבטן-או על הידיים, גם ישנה. על הגב היא רק בלילה.
ועל הצדדים? על זה לא שמעתי-איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הצד
שירי קאשי03/04/2008הי דנדילה,
במהלך השכיבה על הצד, בית החזה שוקע, הידיים מתקרבות לקו האמצע ושרירי הגב מתארכים. בנוסף, הצד שעל הרצפה מתארך ואילו הצד השני מתקצר ונוצרת כפיפה צידית (לכן חשוב להניח באופן שווה על שני הצדדים). בכדי להגיע לצד ניתן משכיבה על הגב לגלגל הצידה על ידי יישור הרגל של הצד עליו הולכים לשכב וכיפוף הרגל העליונה. בעזרת הרגל המכופפת מגלגלים הצידה עד שהברך מגיעה לרצפה. במצב זה אם היד העליונה "בורחת" אחורה (דבר שהוא מאוד אופייני לתינוקות עם זקיפות בגב), ניתן על ידי טפיחות ושפשופים באזור השכמה וגם בבית החזה, לרכך את האזור ולעזור ליד להגיע קדימה. דרך נוספת היא להשמיע קול נמוך של הידהוד לתוך בית החזה. קול זה עוזר להרפות את השרירים הבין צלעתיים ועוזר לבית החזה להיות יותר תנועתי. תופעה נוספת שאופיינית לתינוקות עם זקיפות בתנוחה זו היא הרמת הראש על הצד. בכדי לעזור להם להניח את הראש ולהיות רפויים יותר ונינוחים על הצד ניתן בזמן הרמת הראש להרים מעט את האגן ועל יד ניעות קטנות להרפות את השרירים ולהביא להורדת הראש. אחרי שהבאנו את התינוק לשכיבה נינוחה, ניתן לתת לו לשחק ואף להרדם בתנוחה זו. אם הוא לא בוחר להשאר שם אז להעסיק אותו, לשכב לידו על הצד ולמשוך כמה שיותר זמן את השהות על הצד.
בהצלחה,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)

(1).jpg)