שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    הודיה גבאי
    19/12/2013

שלום.
    בני בן 3 חודשים, כאשר אני מניחה אותו על הבטן אני שמה לו את הידיים מתחת לחזה מקדימה כדי שיוכל להרים את הראש. ברגע שאני עוזבת לו את הידיים הוא ישר מעביר אותן לצידי הגוף.
    האם זו בעיה? כי ככה יוצר קשה לו להרים את הראש.
    ומה ניתן לעשות שהוא ישאיר את הידיים מקדימה?
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - תגובה

נירה מירון
    19/12/2013

הי הודיה. כל פעולה מוטורית שאנו עושים "במקום״הילד-אינה אפקטיבית. הרמת הראש והושטת הידיים קדימה,בשכיבה על הבטן , היא פעולה מוטורית שמחייבת שרירי חגורת כתפיים וצוואר חזקים,שרירי בטן רפויים וחזקים ושרירי גב שיודעים להתקצר. בפורום שלנו יש תרגילים לעידוד השכיבה על הבטן אבל אני ממליצה על מפגש עם מדריכת התפתחות בו תקבלי הנחייה לתרגילים לשיפור השכיבה על הבטן והרמת הראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש

הודיה גבאי
    20/12/2013

תודה על התגובה נירה.
    רק חידוד קטן- גם כשהוא על הבטן עם ידיים בצידי הגוף הוא מנסה להפעיל את חגורת הכתפיים ולהרים את הראש, האם זה בסדר? כי על פניו זה נראה יותר קשה להרים את הראש כאשר הידיים לצידי הגוף מאשר מקדימה, למרות שהוא אינו מצליח ככה להרים גבוה.
    ושאלה נוספת- האם מומלץ להניח את התינוק על גליל קטן ולכמה זמן ביום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש - תגובה

נירה מירון
    22/12/2013

שלום הודיה
    כשאנו מרימים את הראש בשכיבה על הבטן , והידיים לצדדים עיקר העבודה היא של שרירי הצוואר. אנחנו רוצים שהתנועה של הרמת הראש תאריך את שרירי הגב , תסייע למתיחת הזרועות קדימה( בהושטה לחפצים), ותלמד את התינוק לשכב על הבטן לאורך זמן. כשהידיים בורחות לצדדים השהייה על הבטן לא אפקטיבית ואף מכאיבה לתינוק ולכן אחרי זמן קצר הוא בוכה כדי שירימו אותו.
    שנית ההשענות על המרפקים והושטת הידיים קדימה חיוניות להתפתחות זחילה תקינה.
    השימוש באביזר חיצוני כדי לייצר תנועה- אינו אפקטיבי. תארי לך שעל מנת לחזק את שרירי הרגליים במקום למתוח את השריר נניח את הרגל על כיסא. האביזר ( גליל או כל דבר אחר) אינו גורם לכיווץ והרפיה של השריר אלא משאיר את השריר פאסיבי. מה שצריך לעשות הם תרגילים שיסייעו לתינוק להישען על המרפקים בשכיבה על הבטן ולהפוך את השכיבה על הבטן לנכונה ואפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו