בת עשרה חודשים עם איחור מוטורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת עשרה חודשים עם איחור מוטורי
    שני
    25/12/2013

שלום רב.
    ביתי בת עשרה חודשים. ילדה מקסימה וסקרנית, אך לא מהמהירות לגילה.
    היא נולדה עם היפוטוניה וגמישות יתר ואנחנו במעקב של פיזיותרפיסטית החל מגיל 3 חודשים. במעקב לא ניתנו לנו מעולם תרגילים כי המטפלת אומרת שהיא בנורמה, גם אם בטווח התחתון או שהיא בעלת עיכוב קל בלבד ואין צורך ללמד שום דבר אלא רק לתת לילדה חופש תנועה ולאתגר אותה במרחב.
    להרגשתי, בחודשיים האחרונים הילדה הגדילה את הפער. היא התחילה לזחול על הגחון בגיל 7 חודשים ונשארה כך מאז. היא עומדת על שש ומתנדנדת קדימה אחורה רק פעמים ספורות ביום ורק בשבועיים האחרונים. לא מתיישבת לבד ולא מטפסת על דברים. כל ניסיון שלנו לאתגר אותה ולגרום לה לטפס- לא הולך.
    בקצב הנוכחי של הדברים אני באמת לא יודעת אם היא תצליח ללכת עצמאית בגיל שנה וחצי.
    השאלה שלי היא האם זה באמת איחור מוטורי קל והאם בעזרת מישהי פרטית שתעבוד איתה בצורה יותר אינטנסיבית אני אוכל לראות שיפור מהיר ולהדביק פערים או שהמצב קצת יותר חמור..
    מתחיל לדאוג מאוד..
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת עשרה חודשים עם איחור מוטורי - תגובה

דבי גרוס דולב
    25/12/2013

הי שני
    ביתך אמנם לא נמצאת בעיכוב משמעותי אבל כן מאובחנת כבעלת קושי ולכן לדעתי כן חשוב לטפל באופן אישי. היפוטוניה לא ניתנת לשינוי אבל בהחלט אפשר לקדם תינוקות היפוטונים ולעזור להם להתפתחת נכון על אף הקושי התנועתי. היפוטוניה שאינה מטופלת בכלל עלולה לגרום לקשיים או עיכובים גם בשלבים מאוחרים יותר של הילדות. החשש איננו שביתך לא תלך עד גיל שנה וחצי אלא שהיכולות והמיומנויות המוטוריות שלה יפגעו בשל חוסר טיפול. טיפול פרטני יכול לשפר יכולות ותת קרקע טובה ליכולות מאוחרות יותר. אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו