מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נענוע ראש אצל תינוקותעדי22/05/2007
שלום רב,
בתי בת שמונה חודשים. בעת ששוכבת על הבטן מנענעת את ראשה מצד לצד, כאילו זקוקה למעין גרייה. תופעה זו חדשה לי לגמרי, ראיתי אותה עושה זאת לראשונה אתמול. קשה לי לומר אם התופעה מופיעה בהקשר לעייפות...אך יתכן.
האם תופעה זו מוכרת לכם אצל תינוקות?
האם יש לי מה לדאוג מסוג זה של גרייה עצמית?
תודה על תשובתכם
חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס22/05/2007הי עדי,
תינוקות עושים הרבה דברים כשהם מגלים את היכולות של הגוף שלהם. בהחלט יכול להיות שהיא עושה זאת כסוג של נסיון הרגעה עצמית בהקשר של עייפות. כמה זמן היא כבר עושה את התנועות הללו? האם בתקופה האחרונה את מחזיקה אותה פחות על הידיים? היא חווה פחות תנועה דרכך?
קשה לי לנחש מדוע היא עושה זאת ואני לא מכירה את התופעה הזאת ספציפית אולם אני כן מכירה את התופעה שתינוקות עושים תנועה מסויימת וחוזרים עליה הרבה פעמים, כמו "לזרוק" רגליים או לנענע ידיים. יכול להיות שזה פשוט נעים לה, או שהיא חושבת שזה מצחיק אתכם. נסי לחשוב איך אתם מגיבים כשהיא עושה את זה?
בכל אופן לא הייתי מודאגת מזה, לדעתי היא פשוט נהנית ללמוד את היכולות של הגוף שלה ויש תנועות שהיא מוצאת נעימות יותר מאחרות.
עדכני אותי אם זה נמשך לאורך תקופה.
חג שמח
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב28/05/2007היי,
אני מכיר את התופעה הנ"ל, היא יכולה להגרם ע"י מספר גורמים, עייפות, שעמום, משחק או כל גורם נסיבתי אחר.
לא הייתי דואג, אך הייתי עוקב, מנסה לאפיין מתי זה קורה, לפני שינה ? מה נעשה לפני, אחרי ?
האם ישנן תופעות נוספות אולי ברמה התנהגותית. קשה לענות ולאבחן מהפורום, אך התחושה האמהית שלך בתוספת נתונים נוספים וחקירת העניין יכולה להניב תשובות לא מסובכות.
אני פה אם את צריכה עוד עזרה.
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)