מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה משחקים מומלצים לבן 10 חודשים+מאיה22/05/2007
בני בן 10 חודשים הוא יושב, עומד עם תמיכה והולך בתוך הלול מספר צעדים.
מבחינת התפתחות מוטורית הוא מצליח לעשות אחיזת פינצטה ולהכניס חתיכות קטנות לפה. הוא אוחז קוביות קטנות בכף היד אך עדיין אינו מכניס אותן לקופסה. רציתי לקבל הדרכה איזה משחקים מומלצים לגיל הזה והלאה להתפתחות מוטורית וקוגניטיבית. אם יש אתר אינטרנט שמפרט את ההתפתחות וטמשחקים מומלצים אשמח לקבל אליו הפניה.
תודה רבה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס22/05/2007הי מאיה,
אני מזמינה אותך לבקר באתר של צעד ראשון, שם תוכלי לקרוא על שנת חייו הראשונה של התינוק, על סוג הגירויים שהוא צריך, על כל מיני דרכים לנסות לפתח אצלו את ההתפתחות המוטורית האופטימלית וכו'.
http://first-step.co.il/html/qa.htm
זהו קישור לאתר לאזור של השאלות והתשובות אבל הייתי ממליצה לך להסתכל בעוד מקומות באתר כדי ללמוד על ההתפתחות המוטורית, כמו ששאלת ושהבנתי שמעניין אותך.
לגבי משחקים, כידוע לך אנחנו הם המשחק הכי טוב לילדינו, לא הייתי אומרת שתשחקי איתו כל הזמן כי הוא גם צריך ללמוד להעסיק את עצמו לבד, אבל לא הייתי רצה לקנות את כל טויס אר אס. ילדים לא צריכים הרבה צעצועים, לפעמים הם יכולים לשבת המון זמן ולהסתכל איך את מפריחה להם בועות בסבון. זה מספיק. נסי להיות יצירתית, בגיל של בנך הוא בטח אוהב להוציא ולהכניס דברים מחללי אחסון, פתחי לו לדוגמא את ארון קופסאות הפלסטיק במטבח, הוא בטוח יהנה ואת תחסכי המון...
משחק מהנה וחג שמח
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)