בן 5 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 שבועות
    ליאל
    08/04/2008

בני בן חמישה שבועות נולד בשבוע 40 בלידה רגילה..

בגלל בעיה של פטמה שקועה בני יונק אך ורק מהשד השמאלי שלי. הוא עולה יפה במשקל שוקל כעת 4.250 אבל שמתי לב שבדרך כלל בשכיבה על הגב הוא מפנה מבט רק לצד ימין, קרי ,לצד שהוא יונק.

באילו דרכים ניתן לעודד אותו להפנות את ראשו לצד השני?
    ניסיתי לעשות זאת בעזרת הקול שלי, עם צעצעועים מוסיקה אך הוא לא מראה עניין להפנות את ראשו או אולי מתקשה לעשות זאת.
    גם עם המבט הוא עוקב אחר חפץ עד האמצע ולא ממשיך.. בעת השינה הוא נרדם על הגב כשראשו מונה לצד ימין (שמאל שלי) ובמהלך הלילה הוא מזיז את הראש מצד לצד. לעיתים אני מבחינה שהוא מעדיף לישון על הבטן ואז ראשו משנה צד הרבה יותר.פעמים- לשני הצדדים.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שבועות

הוספת תגובה

• נטייה לצד אחד

שירי קאשי
    09/04/2008

הי ליאל,
    נטייה לצד אחד יכולה להיות מולדת אך גם יכולה להתפתח כתוצאה מגורמים סביבתיים כפי שכנראה קרה אצלכם. את יכולה לנסות להניק פעם בתנוחת ערסול ופעם בתנוחת פוטבול בה התינוק מגיע אליך מאחור וראשו מופנה לצד השני. גם אם לא מסתדר לשנות את אופן ההנקה, חשוב מאוד במהלך היום ליצור איזון בין הצדדים:
    1. ראשית את יכולה לשים אותו בתנוחת ערסול במנשא קשירה. תנוחה זו חשובה לכל התינוקות עד גיל 3-4 חודשים ובמיוחד לו כיוון שהיא מאפשרת לו לשהות בנינוחות כל פעם עם הראש לצד אחר.
    2. להשכיב על הצדדים. סביר להניח שיהיה צד אחד שבו הוא יתקשה יותר וינסה להרים את הראש. במקרה כזה צריך להרים את האגן תוך כדי ניעות קלות עד להנחת הראש ושהות נינוחה על הצד.
    3. להרבות בשכיבה על הבטן. כבר ציינת שעל הבטן הוא יותר משתמש בשני הצדדים. יתרון נוסף הוא שבעת הרמת הראש כח הכובד עובד על הבאת הראש למרכז ותורם לאיזון.

כיוון שנראה לי שהנטייה אלצכם התפתחה לאחר הלידה, ועל הבטן הוא כן מפנה ראש לשני הצדדים, יש סיכוי טוב שאם תקפידו על החזרת האיזון על פי ההמלצות שלמעה הבעיה תחלוף במהרה ללא צורך בהתערבות נוספת. תעקבו ושימו לב שמתחיל תהליך של שיפור ואם יש צורך תחזרי עם שאלה נוספת לקבלת הדרכה לגבי תרגול ממוקד יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו