בן 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 חודשים
    רקפת
    16/05/2014

שלום,
    בני בן 8 חודשים. יודע להתהפך לשני הצדדים נעמד על 6 מתיישב לבד יושב יציב וגם נעמד בעזרת חפצים אך לא ממש יציב עדיין. הבעיה היא שהוא לא זוחל ולא נראה שהוא מתעניין בכך. הוא גם לא רוצה לשכב על הבטן (אם משכיבים אותו על הגב מתהפך לבטן וישר מתיישב) אני מנסה לגרות אותו עם צעצועים כדי שיזחל אך לשווא הוא מתיישב מסתכל עליי וצוחק. לעיתים רחוקות אם ממש מתעניין במשהו (לדוגמא בשלט הטלויזיה) זוחל על הגחון אולי מטר או שניים באיטיות אם אני ממשיכה להרחיק מאבד עניין אם אני לא מרחיקה מתיישב ומשחק. מה אפשר לעשות על מנת לעודד אותו לזחול ולשכב על הבטן? והאם זה כבר נחשב לעיכוב בהתפתחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/05/2014

הי אמא
    כרגע אין לבנך עיכוב התפתחותי מכיוון שזחילת 6 אמורה להופיע עד גיל 10 חודשים. יחד עם זאת את מציינת שבנך נוטה להתיישב מייד לאחר ההיעמדות על 6, נעמד מוקדם מדי ואף מסרב לשכב על הבטן. לכן יש סיכוי שכן קיים קושי תנועתי מסוים שמקשה על ההתקדמות על 6 ומזרז עמידה כגון נוקשות יתר בגב או, זקיפה חזקה מדי או טונוס מעט מוגבר.
    על מנת לעודד זחילה ולמנוע קשיים אפשריים כדאי לשקול פגישה עם איש מקצוע ויאבחן וילמד אתכם כיצד לתרגל בבית. אשמח לעמוד לרשותכם בנושא.

בברכה
    דבי גרוס דולב
    אבחון, יעו וטיפול התפתחותי לתינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו