מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב התפתחותאדר24/05/2014
שלום,
הבן שלי בן שנה ועשרה, הוא בן יחיד בינתיים אבל ממש מעניין אותי לדעת אם מבחינה התפתחותית הוא מפותח משמעותית לגילו.
אז כאמור הוא בן שנה ועשרה, הוא יודע כמעט את כל הצבעים, לפעמים מבלבל בין ירוק לכחול אבל בגדול שולט בהרבה צבעים ומזהה ואומר את הצבע מיד: חום, לבן, סגול, ורוד, צהוב, אדום, כחול ,ירוק. מילולית הוא מדבר יפה, אומר אינסוף מילים אך מעט משפטים ארוכים, כלומר מילולית נראה לי שהוא בהתאם לגילו. מוטורית הוא קופץ (התחיל ללכת בגיל עשרה חודשים), מצחצח שיניים לבד וכו'. מלפני כמה חודשים מסוגל למיין את הבגדים שלו מתוך ערימה של בגדים של כל המשפחה ולהכניס למגירה שיועדה לו (אנחנו רק אמרנו קח את הבגדים שלך מהמזוודה והראנו לו את המגירה שלו), מבחינת מוטוריקה עדינה לא ראיתי משהו יוצא דופן, אבל הוא כמעט מסוגל להבריג, מצליח להתאים מברג רגיל לבורג מאוד קטן ולסובב (מלפני חודש). חברתית, הוא מאודדד חברותי ואוהב ומשחק עם כל הילדים בגן וזה כמובן מה שבעיקר חשוב.
אשמח לחוות דעת מאחר ואין לי ממש קנה מידה להשוואה ואני מעוניינת לפתח אותו בהתאם לכישוריו.
תודה,
אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות - תגובה
נירה מירון24/05/2014נשמע בהחלט מפותח לגילו. איזה כיף! בורכת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
אדר25/05/2014ממה שתיארתי , האם יכול להיות שהוא יהיה מחונן או שפשוט מעל הממוצע? שתי האופציות טובות לי ולא ממש חשוב לי , מתמקדת בעיקר, אבל אשמח לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת - תגובה
נירה מירון25/05/2014הי אדר. מבחנים לאיתור ילדים מחוננים נעשים בדרך כלל בגיל בית הספר היסודי. על הורה לילד עם יכולות גבוהות לנווט בין הרצון לסייע לילד למצות את הפוטנציאל שלו לבין הרצון לאפשר לו להכשל, ולא להעמיד ציפיות מוגזמות. זה אכן אתגר לא פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה
אדר25/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)