התפתחות תינוק בן שנה - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן שנה - דחוף
    יערה
    11/06/2014

בני בן שנה (בעוד כשבוע)...לפני כ- 3 חודשים בערך אבחנו אצלו טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר. אני מודעת לכך ששני מאפיינים אלה מעכבים את ההתפתחות אך בכל זאת אני מודאגת...אנחנו עושים פיזוטרפיה במרכז להתפתחות הילד כבר כחודש אך אני לא רואה שיפור ממש...הוא מתפתח בדברים אחרים אך לא באלה שאנו מנסים לעבוד איתו עליהם...
    הוא התהפך לראשונה מהגב לבטן בגיל 8 חודשים, מהבטן לגב רק לפני כחודש, הוא מתהפך רק לצד שמאל, לימין רק עם עזרה, זוחל אחורנית כבר חודשיים-שלושה, לא קדימה, לא נעמד, לא מתיישב בצורה עצמאית אך כשמושיבים אותו הוא מתיישב יציב, לא מחזיק לבד את הבקבוק, הוא יודע אך נראה כי הוא לא אוהב/מתעצל לעשות זאת.

חוץ מכל אלה - הוא ילד סקרן וחייכן, מגיב יפה לקולות, מוזיקה, לאנשים ולכלב, תקשורתי, מנופף לשלום, עושה תנועת "בוא" עם היד, אומר אבא, אמה ותודה, מנסה לאכול לבד מכפית, תופס יפה בידיים חתיכות אוכל קטנות...

שאלתי היא: האם יש מקום לדאגה? אילו תרגילים ניתן לעשות כדי לעודד ישיבה עצמאית? והאם לא להיות מודאגת מכך שקשה לו להתהפך לצד ימין? הפיזוטרפיסטית לא מייחסת לכך חשיבות...

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו