בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים
    עינת
    17/04/2008

בני בן 10 חודשים עדיין לא מתיישב לבד וכשאני מושיבה אותו הוא יושב זקוף ויציב למשך מספר דקות בלבד, הוא זוחל על הגחון (רק כשיש דברים שממש ממש מעניינים אותו) ונעמד על שש. הוא לא מנסה לעמוד ולא מנסה לזחול על שש ולא מנסה לשבת לבד.
    האם יש לו עיכוב בהתפתחות והאם יש תרגילים שאני יכולה לעשות על מנת לגרות אותו לזוז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לעינת

דבי גרוס דולב
    17/04/2008

הי עינת
    נראה לי שמדובר בעיקוב קטן..
    בעניין ההתיישבות, התיישבות עצמאית מתבצעת ממצב של עמידה על 6, כפיפה של הגב והטייה של הטוסיק. יכול להיות שבנך עדיין לא מתיישב מכמה סיבות- אולי אין לו די כפיפה, אולי בעיה של שיווי משקל. זה שהוא זוחל גחון רק כשיש דברים שמעניינים אותו גם מורה על עיקוב כלשהו שכן זהו גיל שהייתי רוצה לראות זחילה אינטנסיבית ואולי גם התקדמות על 6.
    אני מאוד ממליצה לא לנסות להושיב אותו על מנת לא לשבש ולעקב יותר את התפתחותו המוטורית.
    ומכיוון שמדובר במספר גורמים, קשה לי לשים את האצבע על הגורם המשבש ולתת תרגילים ספציפיים דרך פורמט זה.
    אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון ותרגילים אישיים לתרגול יומיומי.
    אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
    שיהיה חג שמח ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו