מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נולדה לי בת!אני22/09/2014
שלום.
ילדתי את ביתי לפני כשבועיים וחצי. אני קצת מבולבלת ולא יודעת הרבה דברים...וגם עדיין כואבת מאוד מהניתוח הקיסרי שנאלצתי לעבור...
בקיצור, אני מנסה להכיר את ביתי ולחיות יחד חיים נחמדים..יש לי כמה שאלות בנושא תינוקות והטיפול בהן ואודה על תשובתכן המדוייקת כדי לעשות לי קצת סדר בבלאגן..:
1). הבנתי שצריך להלביש תינוקות שכבה אחת מעל מבוגר. מדוע? עד איזה גיל צריך לעשות זאת?
2). אני מנסה רק להניק אותה, אך לצערי היא לא רגועה ואני נאלצת להוסיף תמ"ל. רציתי לדעת כל כמה שעות תינוקות צריכים לאכול מתמ"ל ומהי הכמות המומלצת להם בגיל זה (שבועיים)?
3). כמה תינוק אמור לישון ביממה בסה"כ?
תודה מראש על תשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי????
אני27/09/2014tאמא יקרה
אני מתנצלת ששאלתך נותרה ללא מענה. מזל טוב להולדת הבת!
התקופה הראשונה היא אכן תקופה של שינויים רבות ושאלות רבות.
לגבי שכבות הלבוש: התינוק מתקשה בשבועות הראשונים בוויסות חום הגוף ולכן מלבישים אותם בשתי שכבות. לשמחת כולנו אנו נכנסים לתקופת מעבר והטמפ' לא חמות כמו בקיץ.
בעוד כמה שבועות גם כך יתקרר מזג האוויר. אבל לאט לאט אנו מתחילים להלביש את התינוק בהתאם לתחושות הגוף שלנו.
לגבי ההנקה: יש סיבות שונות לאי שקט של תינוק וכדאי ללמדו רגיעה אמיתית המגיעה מתוך תנועה, מגע עמוק, ועירסול. גם אם נדמה שהתינוקת נרגעת בקלות כשמאכילים אותה , לעיתים מדובר ברגיעה זמנית ומדומה. במקרה כזה הבכי יתגבר לקראת הערב כשהבטן עמוסה באוכל. איך יודעים מה התינוק צריך? לומדים לאט לאט, מתוך ניסוי וטעייה ואפשר גם לקל הדרכה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
לגבי שאלתך כמה התינוק צריך לאכול- כדאי להתייעץ עם טיפת חלב. הם המוסמכים לתת עצות בנושא תזונה.
לגבי שעות השינה: בחודש הראשון תינוק אמור לישון 16-18 שעות ביממה כאשר השינה (והערות מחולקים על פי היממה). עד גיל 6 חודשים ניתן לצפות לרצף שינה של 6 שעות לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנולדה לי בת! - תגובה
נירה מירון28/09/2014tאמא יקרה
אני מתנצלת ששאלתך נותרה ללא מענה. מזל טוב להולדת הבת!
התקופה הראשונה היא אכן תקופה של שינויים רבות ושאלות רבות.
לגבי שכבות הלבוש: התינוק מתקשה בשבועות הראשונים בוויסות חום הגוף ולכן מלבישים אותם בשתי שכבות. לשמחת כולנו אנו נכנסים לתקופת מעבר והטמפ' לא חמות כמו בקיץ.
בעוד כמה שבועות גם כך יתקרר מזג האוויר. אבל לאט לאט אנו מתחילים להלביש את התינוק בהתאם לתחושות הגוף שלנו.
לגבי ההנקה: יש סיבות שונות לאי שקט של תינוק וכדאי ללמדו רגיעה אמיתית המגיעה מתוך תנועה, מגע עמוק, ועירסול. גם אם נדמה שהתינוקת נרגעת בקלות כשמאכילים אותה , לעיתים מדובר ברגיעה זמנית ומדומה. במקרה כזה הבכי יתגבר לקראת הערב כשהבטן עמוסה באוכל. איך יודעים מה התינוק צריך? לומדים לאט לאט, מתוך ניסוי וטעייה ואפשר גם לקל הדרכה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
לגבי שאלתך כמה התינוק צריך לאכול- כדאי להתייעץ עם טיפת חלב. הם המוסמכים לתת עצות בנושא תזונה.
לגבי שעות השינה: בחודש הראשון תינוק אמור לישון 16-18 שעות ביממה כאשר השינה (והערות מחולקים על פי היממה). עד גיל 6 חודשים ניתן לצפות לרצף שינה של 6 שעות לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)