מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשתת גבאינה23/04/2008
שלום לכן, בתי בת 3 חודשים, נמצאת על הבטן, מרימה את הראש, אפילו התהפכה מס' פעמים מהבטן לגב.
לאחרונה התחילה תופעה מוזרה-היא שוכבת על הגב, מביאה את רגל שמאל מעל ימין, נשכבת על הצד ומרימה את הראש כאילו מסתכלת למעלה.
זה יוצר אצלה גב מקושת וקראתי אצלכן שזה לא ממש מומלץ. בכל פעם שאני רואה אני מיישרת לה את הראש, אבל תוך שניה היא חוזרת לתנוחה הזו.
בד"כ היא עושה את זה כשהיא רעבה, אבל אני לא בטוחה שתמיד זה מלווה ברעב.
מכירות את התופעה? חברה שלי אומרת שזה נראה כאילו היא מנסה להתהפך מהגב לבטן אבל אני יודעת שזה מוקדם מאד בשביל זה (מה גם שהיא לא חובבת שכיבה על הבטן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאל
דבי גרוס דולב23/04/2008הי דניאל
יש שני דברים שאת מתארת אשר עלולים להצביע על הקשתה של הגב- ההתהפכות המוקדמת מבטן לגב, העובדה שאיננה אוהבת לשכב על הבטן והמצב של שכיבה על הצד עם הפניית הראש.
כדאי לתרגל איתה מספר תרגילים שילמדו את גופה תבנית תנועתית הפוכה מזו שיש לה:
1. להשכיב אותה על הגב ולהרים את רגליה לכיוון הראש כשגם הטוסיק מתרומם, הלוך וחזור עד הנקודה שגופה מאפשר.
2. לערסל אותה הרבה כך ששתי ידיה בקו האמצע והיא ממש "מקופלת" כשהטוסיק מושך מטה. אפשר להוסיף לזה קפיצות על כדור פזיו כדי להקל עליה את השהות שם.
3. להשקיע אותה בתוך פוף רך בתנוחת ערסול כדי ששריריה ירפו וגופה ילמד להתעגל.
4. להמנע משימוש בטרמפולינה וכל משטח שאיננו 180 מעלות.
5. לתת לה מגע עמוק באזור בית החזה והשכמות- טפיחות, שפשופים נמרצים ועיסוי.
נסי את התרגילים וחזרי אלינו לספר איך הולך
בהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)