מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת שלא מוכנה לרדת מהידייםאלה26/04/2008
שלום רב,
אודה מאוד לעזרתכן!
הבת שלי בת חצי שנה וחצי כמעט ובשבוע האחרון שינתה את התנהגותה מהקצה לקצה!
היא פשוט לא מוכנה לשכב לישון/לשבת בטרמפולינה/לשחק עם עצמה בכלל, היא כל הזמן מקטרת שנרים אותה ובכל פעם שאני או אבא שלה מתרחקים ממנה היא מתחילה לבכות ישר ולא נרגעת.
חשוב לי לציין שלפני כן היא הייתה משחקת לבד, הולכת לישון בקלות- עם מוצץ במיטה- הייתה ממש רגועה!
האם שבירת השיגרה יכול להיות שגרמה לה להתנהג כך? היא הולכת לתינוקייה כל השבוע והחג הזה היא הייתה כל הזמן בבית איתי.בנוסף לפני כשבועיים אני ובעלי טסנו לחו"ל לשלושה ימים וסבא וסבתא שלה שמרו עלי, אנחנו גרים ביחידת דיור אצלם כך שהיא רואה אותם כל יום, כל היום והם המשיכו בשיגרה שלה, לקחו אותה לתינוקייה וכו אך יום אחרי שחזרנו הם טסו לחו"ל לשלושה שבועות.
האם זו תחילתה של חרדת הנטישה?
אודה לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב26/04/2008הי אלה
האמת היא שלא הבנתי אם ביתך בת שנה או שנה וחצי שכן כתבת שהיא בת חצי שנה וחצי..
בכל מקרה שינויים בשגרה, במיוחד כאלה שההורים נעדרים למספר ימים, יכולים בהחלט להשפיע על התנהגות התינוק ולחשוש ששינוי כזה יחזור על עצמו.
בנוסף, חרדת נטישה עלולה להופיע גם לפני וגם אחרי (או בכלל לא..) הגיל שכתוב בספרים.
קבלו את חששותיה, תנו לא את הבטחון שלו היא זקוקה אבל יחד עם זאת נסו להמשיך בשגרה ולנסות לשחרר את החבל לאט לאט תוך התחשבות ברגשותיה.
השינויים אצל ילדנו הם שכיחים והסיבות להן רבות.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי מובנת- היא בת חצי שנה.
אלה27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חצי שנה
שירי קאשי27/04/2008הי אלה,
כל השינויים שציינת יכולים להיות גורמים לשינוי בהתנהגות ובודאי העדרות של ההורים למספר ימים למרות השגרה שנשמרת היא שינוי משמעותי מאוד עבור כל ילד. בנוסף לכך שבתך היא בגיל שבו בהחלט יכולה להתחיל להתפתח חרדת נטישה. כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות אך לאור מה שציינת נראה לי שחרדת הנטישה היא הגורם לכך. הקפידו לדבר אליה ולהסביר שאתם חוזרים בכל פעם שאתם נעלמים לה משדה הראיה או נפרדים בבוקר. טון הדיבור הבטוח וגם שפת הגוף יעזרו לה להרגיש באותו בטחון שבו אתם מרגישים. נקווה שתקופה זו תעבור במהרה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)