מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברוורסארי29/05/2007
זה ישמע מוזר, אבל הבן שלי (חצי שנה) לא מצליח לזחול קדימה, הוא זוחל ברוורס, מתרחק עוד יותר ממה שהוא רצה להגיע אליו ונהיה מתוסכל מאוד. הרופא אמר שאין מה לדאוג וזה יסתדר, מקסימום הוא ילמד ללכת יותר מהר, אבל אני בכל זאת מודאג. זאת תופעה נורמלית או שאני מודאג בצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת
עינת דולב-הדס29/05/2007הי ארי,
בהחלט אין לך מה לדאוג. הרבה תינוקות מתחילים את שלב הזחילה בזחילה אחורה או כמו שאתה קורא לזה "זחילה ברוורס". בדרך כלל זה נגרם כאשר התינוק לא מבין שהוא יכול לדחוף עם הרגליים וזה גם מאופיין אצל תינוקות עם בית חזה נוקשה וחלק עליון חזק. מה שבנך עושה בעצם זה להשתמש בעיקר בחלק הגוף העליון שלו ובכך לדחוף את עצמו אחורה, אם גם החלק התחתון היה משתתף זה לא היה קורה. מאוד חשוב שתינוקות יכירו את כל חלקי גופם ואת היכולות שלהם. בנוסף חשוב שיבין שיש קשר בין החלק העליון של גופו לחלק התחתון של גופו.
תרגילים שיכולים לעזור הם קודם כל תרגילים להרפיה של החלק העליון של הגוף, טפיחות על בית החזה ועל הגב. שפשופים ומגע עמוק בידים, בבית החזה, ערסול וכד'. במקביל תרגילים לחיזוק החלק התחתון של הגוף והיכולת לדחוף עם כפות הרגליים למשל להשכיב על הגב ולהצמיד כפות הרגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף עצמו למעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. אני מצרפת קישור לכתבה בנושא זחילת גחון הכוללת סרטון קצר זה יכול לעזור ברעיונות לתרגילים.
http://www.first-step.co.il/html/trg.htm#זחילת_גחון
אשמח לקבל עדכונים
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לארי
דבי גרוס דולב29/05/2007הכל בסדר! התופעה שאתה מדבר עליה היא נורמלית ושכיחה, תינוקות רבים מתחילים את התקדמותם הראשונית ע"י דחיפת גופם לאחור, אבל אנחנו לא קוראים לזה זחילה.
ילדך גילה את הכוח שיש בידיו אך עדיין לא יודע לממשו. ברגע שידע להשתמש גם ברגליו הוא יתחיל להתקדם גם קדימה.
סבלנות ובהצלחה
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)