מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתכם?דקלה29/04/2008
שלום לכולן.
בני בן 8 וחצי חודשים, מדביק את פערי ההתפתחות להפליא.
כרגע הוא זוחל על 4 או על 6 אני כבר לא יודעת להבדיל,יושב, עומד , והולך סביב השולחן....
נמצא באחוזון 90 במשקל, ובקיצור ילד מתוק.
יש לי איתו שתי בעיות,
האחת, הוא לא מוכן לאכול ירקות, לא טחון,ולא מרוסק,וגם פירות הוא לא מתלהב.....
יוצא שבמהלך היום הוא יונק (3 פעמים) ובלילה מטרנה- לפני השינה....
השניה, הוא מתעורר המון בלילה!!!!!!!!!!!!!! נעמד במיטה וצורח!!!!
חשבתי לעצמי כי בוודאי הוא שורף הרבה קלוריות ובגלל זה הוא מתעורר, על מנת לשלים מנות חסרות.....(בהנקה)
וגם אם אני מנסה להחזיר אותו לישון על ידי ליטופים וגם על הידיים הו לא מוכן לחזור לישון.
אני ממש מתוסכלת מהעניין.
שאלתי היא האם בגיל של בני יש מקום להתעקשות בליליה וכיצד לגרום לו לאכול מספיק?
אגב, לגבי המשקל זה נכון עד לפני כחודשיים...
אשמח לשמוע מכן מה ניתן לעשות בשלב זה,
ולגבי התפתחותו, אילו משחקים מתאימם לגילו??? האם מתאים ללמדו מספרים? חיות? צבעים?
איך להעסיקו?
תודה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות גיל 8 חודשים
שירי קאשי30/04/2008הי דקלה,
שאלת שאלות רבות ואנסה להשיב על רובן.
ראשית לגבי האוכל, אין זה הפורום המתאים. יחד עם זאת מנסיוני צריך פשוט להמשיך ולהציע מגוון מאכלים. בנך עדיין צעיר וייתכן כי עדיין לא התרגל למרקם ולטעם החדש של המאכלים המוצקים. לא להתיאש ולהמשיך להציע. מה גם שלפי המשקל כנראה לא חסר לו מזון כך שאת יכולה להיות רגועה. לגבי ברורים לגבי מהי התזונה המתאימה לו בגילו ומהן הכמויות המומלצות, אני ממליצה לפנות לאחות טיפת חלב או לאיש מקצוע המתמחה בתזונת תינוקות.
לגבי הזחילה. זחילה על שש היא כאשר נקודות המגע הן ידיים, ברכיים וכפות רגליים ואילו על ארבע הטוסיק מתרומם ואיתו הברכיים כך שנותרו רק ארבע נקודות מגע. המוטוריקה שלו כפי שאת מתארת מתאימה לגילו ונראה כי הוא בדרך הנכונה.
התעוררויות מרובות בלילה יכולות להיות גם לאוכל (למרות שבגילו זה אמור להיות הרבה פחות אך עדיין אפשרי). סיבות נוספות הן כאבי שיניים, מחלות ומיחושים שונים או מצב של עודף מתחים בגוף שהוא מאוד שכיח ונוטים לא לשים לב אליו ולחפש סיבות אחרות שאולי יותר ברורות לעין.
תשימי לב האם במהלך היום הוא מאוד פעיל ותזזיתי או האם הוא יודע גם להיות רגוע, לשכב ולהתעסק רק עם צעצוע אחד, להעסיק עצמו וכו'. סביר להניח שאם אין לו את היכולת להגיע לרגיעה עצמית שבמהלך היום הוא צובר מתחים ואילו בשינה שוב הוא מתקשה להיות נינוח ורפוי לחלוטין, ומצב זה עלול להביא ליקיצות מרובות המלוות בהתעוררות מלאה ובכי במהלך הלילה.
אם זה המצב אצלכם אני ממליצה במהלך היום וגם לפני השינה, ליצור סיטואציות של רגיעה ושקט. ניתן לעשות זאת על ידי מגע (עיסוי מרגיע), על ידי משחק משותף עם צעצוע אחד. צריך לשבת לידו וליצור עניין בדבר אחד, ליצור ריכוז גבוה ולהפחית את התנועה במרחב.
אני מקווה שמשהו ממה שכיוונתי אליו הוא רלוונטי עבורכם. אם יש סיבות נוספות את מוזמנת לכתוב שוב ולתת מידע נוסף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך...
דקלה30/04/2008שלום שירי, ותודה על תשובותך.
אכן שאלתי הרבה.... מצטערת.
אז לפי הסברך, בני זוחל על שש. הולך סביב שולחן ומטפס לכול מקום אפשרי.
האמת היא שיש לו המון צעצועים..... וזה נכון שהוא לא מעסיק את עצמו עם צעצוע אחד....
הוא תמיד מסתובב בבית, זוחל, ונוגע בכל דבר.
אז אם זה המצב, כיצד ניתן להוריד ממנו את המתח שציינת?לשבת איתו כל הזמן ליד צעצוע אחד?
וכמו כן אילו צעצועים התפתחותיים מתאימים לגילו?
לגבי הלילה, אני מסנה כעת אוכל אחר, ממש כמו שלנו, בתקווה שזה יענה לדרישותיו...
אגב, אתמול בערב הוא אכל איתנו קוסקוס שהכנתי, ונראה כי זה מועדף עליו, אני יודעת שזה לא בריא כל כך, כי יש מרק עוף אבל אני מעדיפה שהוא יכניס לפה אוכל מאשר חלב כל היום!!!!!!
לגבי שאר השלבים בהתפתחות, תוכלי לכוון אותי מה השלב הבא, וכיצד עלי לעבוד איתו על מוטוריקה עדינה, וגסה... הוא איתי בבית......
או אולי איפה ניתן לקרוא על זה....?! כדי שלא אחפור לך......
תודה רבה!1!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך...
שירי קאשי01/05/2008הי דקלה,
ראשית את לא חופרת. זהו אכן המקום לשאול ולקבל כמה שיותר מידע ותשובת במגבלה של מה שניתן לענות ללא אבחון מדויק.
לגבי הפחתת הגירויים - לא צריך כל היום לשבת ולשחק איתו בצעצוע אחד, אבל בהחלט רצוי שלא יהיו סביבו יותר מידי צעצועים באופן כללי ומידי פעם ליצור מצב של הפחתת הגירויים לצעצוע אחד בכדי לעודד את הריכוז. עודף צעצועים תורם ליצירת פיזור. הילד עובר מצעצוע אחד לשני בקצב מהיר יחסית וכמובן שיורדת לו המוטיבציה להתאמץ ולפתח תנועה בכדי להגיע למה שהוא רוצה, כיוון שקל מאוד לוותר ולפנות למשהוא אחר שנמצא יותר קרוב. אין כל כך חשיבות לאיזה צעצוע הוא משחק. זה יכול להיות משהו פשוט כמו כוס חד פעמית שלעיתים יכולה להיות הרבה יותר מעניינת מצעצוע יקר. באופן כללי חשוב לחשוף לצעצועים במרקמים וצורות שונות על מנת לאשר לו לחקור ולהכיר טווח גדול של מגעים. בנוסף על מנת להגביר את הריכוז ניתן לשלב תהליך של מגע בכל מיני מרקמים ובכל מיני עצמות. למשל להתחיל בליטופים עם חיתול בד רך, להמשיך בשפשופוים, לעבור למטפחת מעט יותר קשיחה, לעבור לליפה של אמבטיה. ניתן גם בעזרת הידיים ללטף בעדינות, לעבור למגע יותר מעורר כמו מעבר עדין עם הציפורניים ולהמשיך במגע עמוק יותר של מעיכות עם כל כף היד (ממש לעבור על כל הגוף מהרגליים ומעלה). כמובן שבאיברים רכים ועדינים המגע תמיד יהיה עדין יותר. המגע העמוק יוצר המון קשב עצמי לגוף ועוזר לריכוז והרפייה. בנוסף מומלץ במהלך התהליך לעשות הפסקות ולהמתין לתגובה של התינוק. נראה במבטו או בתנועות גופו שהוא מבקש עוד וממתין להמשך המגע. ההמתנה הזו מכניסה אותו לדריכות מסויימת כיוון שהוא ממתין ומוכן שיקרה משהוא ושהתהליך ימשיך. גם זה תורם לריכוז שלו בעצמו ובגופו.
לגבי מוטוריקה עדינה - ניתן גם בשכיבה על הבטן להתחיל להשחיל טבעות, להכניס כדור לדלי, להתעסק עם צעצוע בעל חלקים זזים וכו'. ברגע שתינוק עובר לישיבה הרי שידיו יותר פנויות וטווח התנועה של פלג הגוף העליון יותר גדול ולכן צפוי שהמוטוריקה העדינה תתפוס מקום מכובד יותר.
שלבי ההתפתחות - לאחר הזחילה על שש בדרך כלל תגיע התיישבות עצמית על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה מעמידת שש. העמדות עם תמיכה (שהוא כבר עושה), עלייה לעמידת 4, מעבר לעמידה מאמצע החדר והליכה עצמאית. לא אצל כל הילדים זה יופיע בסדר כזה בדיוק אבל זה הכיוון הכללי. כיוון שהוא כבר עומד יש לשים לב האם יודע גם לנתק יד אחת, האם יודע לכופף ברכיים ולרדת לישיבה באופן מבוקר וללא נפילות.
לגבי השינה את יכולה לקרוא את המאמר הבא (תמצאי שם קישורים נוספים למאמרים במגוון נושאים הקשורים בהתפתחות תינוקות:
[a href='http://first-step.co.il/html/katavot.htm#היגע_זמן_לישון_,_קשיי_הרדמות__' id='link'][/a]
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי את הקישור הרלוונטי...
דקלה01/05/2008שירי שלום, התרשמתי מאוד מתגובתך! ניכר מתשובתך כי אכן זהו הנושא בו הינך מתמצאת, ובשמחה אף עונה על שאלותי..
אז לגבי הקישור המצורף למאמר בנושא השינה לא מצאתי, ולמען דיוק הוא איננו מצורף בתשובתך.
אשמח אם תכווני אותי .
כמו כן לגבי העמידה. אורי אכן מרים יד אחת ולעיתים עובר משולחן, לדוגמא, להדום, שנמצא בקרבתו, ולכל מי שנמצא לידו. הוא עושה זאת בנחישות ולא מוותר. הוא ממש נהנה לעבור סביב השולחן ולבקר על הדרך" מקומות נוספים.
בין לבין הוא מכופף ברכיים ומתיישב, אך לא תמיד.
מה שרציתי לשאול לגבי זה האם זה עדיין מוקדם לגילו? מישהי אמרה לי למנוע ממנו לעמוד הרבה מכיון שגבו לא מסוגל עדיין לאחוז את משקל גופו?! יש בזה משהו?
הוא עדיין לא בן 9 חודשים....עוד שבועיים בדיוק....
האם זה אומר שעד גיל שנה, סביר להניח שילך?
שוב, המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה
שירי קאשי04/05/2008הי דקלה,
אני מצרפת לך שוב את הקישור:
http://first-step.co.il/html/katavot.htm#היגע_זמן_לישון_,_קשיי_הרדמות
העתיקי אותו לדפדפן שלך.
לגבי עמידה, בגיל 9 חודשים זה בסדר שתינוק מתחיל לעמוד עם תמיכה ואין מה להלחץ מכך. מה שחשוב הוא שזה לא יהיה המצב התמידי שלו כיוון שיש לו עדיין שלבים בדרך שהוא לא הטמיע מספיק. אפשר לתת לו להתנסות בעמידה והליכה סביב רהיטים אך להקפיד שישהה מספיק על הבטן ויתנסה מספיק גם בזחילה והתיישבות על מנת ששלבים אלו לא יפוספסו. יש סיכוי שהוא ילך עד גיל שנה אבל לא בהכרח.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)