מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בת 5 חוד'אמא של יובל30/04/2008
היי שירי, בדרך כלל את זו שעונה לי :)
ביתי המדהימה בת 5 חודשים כבר ורציתי לשאול מס' שאלות:
כאשר אני מרימה אותה כשגבה מופנה לבטני, זאת אומרת כלפע חוץ היא מורידה את הראש למטה כאילו שקשה לה להחזיקר את הראש אך יחד עם זאת כאשר שוכבת על הבטן טו מוחזקת בידיים במצב ההפוך כאשר הפנים שלה מופנות אליי היא מחזיקה יפה מאוד ויציב את הראש, למה זה קורה.
ועוד דבר,
היא כל הזמן מנסה להתרומם במצב שהיא חצי יושבת או אפילו שוכבת לגמרי על הגב, מרימה את הראש מהמיטה וממש מנסה להתרומם, הבנתי שזו דרך לא מומלתת כייון שזה דרך שרירי הבטן- מה ניתן לעשות?
ושאלה אחרונה- היא התהפכה מס' פעמים לאחרונה מהגב לבטן ולהפך, מתי היא אמורה להתחיל לזחול, לשבת וכן הלאה...?
תודה רבה וסליחה על אורך השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בת 5 חוד'
שירי קאשי01/05/2008הי אמא של יובל,
קשה לי לאבחן את הסיבה להורדת הראש רק בתנוחה הזו מבלי לראות את הילדה. על פי מה שאת מתארת לא נראה לי שיש לה קושי בהחזקת הראש כיוון שעושה זאת היטב במנחים אחרים. ייתכן שבתנוחה זו היא מצליחה לארגן את גופה בצורה נוחה יותר עבורה במנח זה. התופעה שאת מתארת של התרוממות דרך שרירי הבטן אפילו בשכיבה מלאה מעידה לרוב על מצב של מתח מוגבר בשרירי הגב וזקיפות מרובה. ייתכן שחוסר הנוחות בגב משפיעה על האופן בו היא בוחרת להחזיק עצמה במנחים השונים. בכדי להקטין את התופעה של התרוממות דרך שרירי הבטן, מומלץ קודם כל להמנע עד כמה שניתן ממשטחים מוטים המעודדים את התופעה (טרמפולינה, סלקל, עגלה מורמת, נדנדה של תינוקות וכו'). בשכיבה על הגב ניתן בזמן שהיא מנסה להתרומם, להרים לה את האגן מעט וזה מביא להורדת הראש חזרה לכיוון הרצפה. כשהיא שוב על הרצפה לתת לה מגה של טפיחות שפשופים ומעיכות קלות של אזור בית החזה. בנוסף כדי להרבות בשכיבה על הבטן וכך להמנע מהתופעה לחלוטין.
זחילת הגחון מתחילה בדרך כלל בין 6-7 חודשים. ומיד אחריה או אפילו במקביל מתחילים נסיונות של עלייה על שש. לאחר העלייה על שש יכולה להתפתח קודם זחילה על שש או קודם התיישבות משש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי... ובנוסף:
אמא של יובל01/05/2008עוד שאלה קטנה- כאשר אני מרימה אותה מהמיטה למשל, היא ממש כולה מתוחה, אני לא מרגישה שהיא מכופפת את הראש או מתעגלת את יודעת במצב של הרמה ממיטה סביר להניח שהגוף לא יישאר ישר ומתוח, האם זה מאותה הסיבה שציינת קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי,
אמא של יובל01/05/2008שאלתי עוד שאלה קטנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
שירי קאשי04/05/2008הי,
אכן ההתנהגות הגופנית שלה בכל שינוי מצב כמו למשל בהרמה מהמיטה, מושפעת מהיכולת שלה לארגן את גופה. כל מצב שיוצר אצלה חוסר נוחות גופנית או מביא אותה לתנועתיות שאינה נוחה או מוכרת לה יכול להתבטא בפיצוי בתנועה כמו למשל הקשחת הגוף או בהגעה לתנוחה אשר מפחיתה מבחינתה את השינוי שאינה רוצה בו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)