מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי הם יושביםגלית נחום01/05/2008
הבת שלי בת חמישה חודשים היא לא מעוניינת לישכב היא רוצה לקום כל הזמן אבל אני מפחדת שזה ילחץ לה על עמוד השידרה האם זה בסדר שהיא כל הזמן מנסה ליתרומם ורוצה רק לשבת אך היא לא מאה אחוז יציבה מתי היא כבר אמורה לשבת היא גם מיתהפכת לבד מהגב אל הבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב01/05/2008הי גלית
את מוזמנת להציץ בתשובה הקודמת שלי ולהבין איך התישבות אמורה להתבצע. אנו לא אמורים להושיב את התינוק שלנו ולא להעמיד אותו לפני שגופו מוכן לכך. דרך הושבת התינוק את עלולה לפגוע בהתפתחות הטבעית והנכונה של ביתך.
אני מאוד ממליצה להניח את התינוק הרבה ככל האפשר בזווית של 180 מעלות, שכיבה מוחלטת כי רק ממצב זה מתבצעת ההתפתחות כראוי.
אולי כדאי לבדוק מדוע ביתך מתקשה לשכב ומה "מושך" אותה למעלה, לפעמים מתח יתר או טונוס שרירים מעט גבוה עלול לגרום להתרוממות טרם עת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה
שירי קאשי04/05/2008הי גלית,
השלב הנכון שבו תינוק ילמד להתיישב הוא משהייה על שש או ישיבה דרך הצד שלו. משהייה על שש תינוק צריך להעביר משקל אחורה לכוון הרגליים, להסיט את האגן הצידה ולהניח את הטוסיק. זו ישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה ורגל אחת אחורה) שממנה עובר גם לישיבה רגילה וחוזר חלילה. ישיבה זו היא המומלצת ביותר כיוון שהמעבר ממנה לזחילה וחזרה לישיבה הוא הטבעי ביותר. רצוי לא להושיב אותו לפני שלמד להתיישב לבד כיוון שזה עלול לפגוע ולעכב את ההתפתחות הנכונה של התהליך. בנוסף כדי שיוכל להתיישב ללא תמיכה הוא צריך מערכת שיווי משקל מפותחת מספיק, וממה שאת מתארת נראה שישי לה קושי בכך. בכל מקרה ישיבה דרך שרירי הבטן היא שגויה ומעמיסה לחצים עצומים על שרירי הגב והבטן. התיישבות כזו עלולה לעכב ולשבש את התהליכים הטבעיים שאמורים להתרחש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)