מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 3 חודשיםאינה05/05/2008
בתי בת 3 חודשים, התהפכה השבוע מהגב לבטן ומאז לא מפסיקה... במשך היום זה מצוין (על אף שבשלב מסוים היא מתעצבנת ולא יודעת לחזור חזרה לגב..) אבל הבעיה מתחילה בלילה-
א-כשהיא במצב חצי ערני-כשהיא רעבה-היא מסתובבת על הבטן אבל אין לה כח להרים את עצמה, אז היד נשארת תקועה מתחת לבטן עד שאני שומעת אותה ואני חוששת שתרדם לה היד, וזה ממש לא נעים.
מעבר לזה, בשכיבה על הבטן יש צורך בהשגחה, אבל מה קורה אם היא מתהפכת באמצע הלילה? מה את ממליצה לעשות?
ב-עד היום, בשכיבה על הגב היא הרדימה את עצמה לבד. על הבטן היא לא יודעת לעשות את זה וכפי שציינתי-היא מתעצבנת. מה שקרה היום הוא שהנחתי אותה במטה והיא מיד התהפכה.
החזרתי אותה חזרה לגב ומנעתי ממנה להתהפך לחלוטין, אלא חסמתי אותה עם היד כדי שתשכב על הצד. היא אכן נרדמה.
האם עשיתי נכון?
האם להניח לה לשכב על הצד או שלאחר הרדמות לסובב אותה חזרה לבטן?
מתנצלת על כל השאלות, אין לי את מי לשאול...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 חודשים
שירי קאשי06/05/2008הי דנה,
מרגע שתינוק מתהפך לבד באופן חופשי לא ניתן לעשות הרבה בכדי להשאירו על הבטן. אני לא מכירה אמצעי טוב אשר יכול לעזור בכך. כיוון שלא ניתן להשגיח כל הלילה, ניתן להשתמש באחד המוניטורים הקיימים בשוק על מנת שתהיה הדגחה כלשהיא על הנשימה. גם אם את מונעת ממנה להרדם על הבטן הרי שהיא מגיעה לשם לבד מהר מאוד ובמקרה שלה נשארת עם היד תחת החזה. אצל תינוקות בית החזה יותר גמיש משל מבוגר והיד לא נרדמת כל כך מהר, יחד עם זאת כמובן שלא מומלץ להשאר כך לזמן ממושך.
אם את בוחרת להתחיל ולאפשר לה לישון על הבטן הרי שעדיף ללמדה להרדם בתנוחה זו. את יכולה בזמן השכיבה על הבטן לטפוח בתחתית הישבן לכיוון הראש. טפיחות אלו מעבירות תנועה מהישבן לאורך עמוד השדרה ועד לראש (בניגוד לטפיחות על הישבן מלמעלה שהן רק נותנות מגע). התנועה הזו שהיא מאוד מונוטונית עוזרת להרפייה והרגעות ויכולה לעזור מאוד בכדי להרגיל אותה להרדם על הבטן. בהמשך מורידים את עצמת התנועה עד ששוב תלמד להרדם בכוחות עצמה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)