כיצד להרדים תינוק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להרדים תינוק?
    שירי
    05/05/2008

בני בן 5 חודשים ועד היום היה רגיל להירדם בערב על הידיים ונינוד כדי לישון,אני רוצה ללמד אותו להירדם לבד במיטתו.בערב אנחנו עושים טקס קבוע,מיקלחת,אוכל,מוזיקה מרגיעה וחושך.
    מה המינון הנכון לעשות זאת? כמה לתת לו ליבכות? אנא עיזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להרדים תינוק?

הוספת תגובה

• אני יכולה להמליץ לך כאם

אלינור
    05/05/2008

לתת אוכל, וכשהוא כמעט רדום להכניס אותו למיטה. סביר להניח שיתעורר, ואז תפעילי מובייל, שבי לידו, לטפי אותו ואם הוא בוכה-קחי אותו על הידיים, תרדימי ושוב את התהליך.
    מיום ליום תכניסי אותו למיטה קצת יותר מוקדם, כשהוא יותר ערני עד שתגיעי למצב שהוא נרדם לבד-אני מקווה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות

שירי קאשי
    06/05/2008

הי שירי,
    באופן עקרוני אני מסכימה עם השיטה שדנה הציעה פרט לשילוב האוכל בתהליך. רצוי לא להרגיל להתנייה של הרגעות באמצעות אוכל גם לצורך שמירה על השיניים בהמשך וגם כהרגל לחיים בוגרים. המשיכו כרגיל בטקס השינה הרגיל שלכם. התחילי את ההרדמה על הידיים ומעט לפני שנרדם הניחי במיטה והמשיכי ללטף ולהרגיע. אני לא מאמינה בלתת לבכות, ההמלצה שלי היא להרים להרגיע שוב עד כמעט הרדמות ולהניח וחוזר חלילה. בהדרגה להתחיל להניח אותו בשלב מעט יותר מוקדם על מנת שיתרגל להרדם בכוחות עצמו. בתחילת התהליך ייתכן ותצטרכו להרימו מספר רב מאוד של פעמים אך לבסוף הוא ילמד שזו שעה של לילה ושאין למה לקום. התהליך הזה בדרך כלל יותר ארוך משיטות 5 הדקות למיניהן בו נותנים לתינוק לבכות אך ההרגעות וההרדמות יבואו מהמקום הזה של בטחון שההורים לידו ולא מתוך עייפות מוגברת כתוצאה מבכי.

הי דנה,
    מרגע שתינוק מתהפך לבד באופן חופשי לא ניתן לעשות הרבה בכדי להשאירו על הבטן. אני לא מכירה אמצעי טוב אשר יכול לעזור בכך. כיוון שלא ניתן להשגיח כל הלילה, ניתן להשתמש באחד המוניטורים הקיימים בשוק על מנת שתהיה הדגחה כלשהיא על הנשימה. גם אם את מונעת ממנה להרדם על הבטן הרי שהיא מגיעה לשם לבד מהר מאוד ובמקרה שלה נשארת עם היד תחת החזה. אצל תינוקות בית החזה יותר גמיש משל מבוגר והיד לא נרדמת כל כך מהר, יחד עם זאת כמובן שלא מומלץ להשאר כך לזמן ממושך.
    אם את בוחרת להתחיל ולאפשר לה לישון על הבטן הרי שעדיף ללמדה להרדם בתנוחה זו. את יכולה בזמן השכיבה על הבטן לטפוח בתחתית הישבן לכיוון הראש. טפיחות אלו מעבירות תנועה מהישבן לאורך עמוד השדרה ועד לראש (בניגוד לטפיחות על הישבן מלמעלה שהן רק נותנות מגע). התנועה הזו שהיא מאוד מונוטונית עוזרת להרפייה והרגעות ויכולה לעזור מאוד בכדי להרגיל אותה להרדם על הבטן. בהמשך מורידים את עצמת התנועה עד ששוב תלמד להרדם בכוחות עצמה.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    06/05/2008

הי שירי
    הקניית הרגלי שינה חדשים הם עניין שדורש התמדה, החלטיות ולפעמים קצת קושי רגשי של התינוק ושלנו ההורים..
    אני ממליצה, לאחר טקס השינה הקבוע שלכם, להניח את התינוק במיטתו תוך מגע מתמיד, נענוע קל של גופו דרך טפיחות קצובות בישבן, שימוש בקול שלכם, אולי לשיר לו, לספר סיפור בשקט ולא לעזוב את החדר עד יש רוגע.
    כשהוא בוכה להרים על הידיים לזמן קצר, להרגיע ולהחזיר מייד למיטה.
    זמן הבכי הוא לא משהו שאפשר לתת עליו תשובה חד משמעית, זה תלוי בכם ובו ובכל מקרה לא צריך לתת לבכות הרבה וגם לא לקפוץ מצליל הבכי הראשון.
    תינוקות מבינים די מהר את כוונתינו כשאנחנו מתמידים. הורים תמיד מספרים שעם התמדה זה לקח שבועיים או שלושה עד שהתינוק התחיל להתרגל למצב החדש.
    שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו