מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשלילך08/05/2008
שלום,
בני בן חודש ויום. כאשר אני שמה אותו על הגב, הוא אינו מסובב את ראשו מצד לצד.
האם זה נורמאלי? האם הוא כבר בגיל זה צריך לסובב את ראשו?
ועוד שאלה: רוב היום הוא נמצא על הגב, כאשר אני מנסה לשים אותו על הבטן הוא מתחיל לצרוח ובוכה...מה עלי לעשות?
תודה וחג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב08/05/2008הי לילך וחג שמח
האם יש לבנך נטייה של הראש לצד אחד או שהוא באמצע ואינו מניע אותו לצדדים?
נסי לגרות אותו לעשות זאת ע"י זה שתשבי לידי בכל צד והשמעת קולך שם בקול רם.
חזרי לענות על שאלתי ואנסה לענות לך שוב בהמשך.
חשוב מאוד לשכב על הבטן כבר בגיל זה שכן שכיבה על הבטן היא הבסיס להמשך ההתפתחות המוטורית, באתר זה תמצאי מאמר מאת "ינוקט" על חשיבות השכיבה על הבטן ותרגילים למימושה,
תרגלי עם תינוקך את התרגילים וחזרי אלי אם לא יהיה שיפור בשכיבה על הבטן.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
לילך09/05/2008דבי שלום,
בני תמיד נמצא עם ראשו בצד אחד , אף פעם לא באמצע.
אני נמצאת בצד אחד של הראש, קוראת לו, נראה שהוא שומע אך לא מצליח לסובב את ראשו.
כנ"ל כאשר הוא על הבטן.
האם זה מצביע על בעיה מסוימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לילך
דבי גרוס דולב10/05/2008הי לילך
הטייה של הראש לצד אחד בלבד עלולה להיות בעיה שכדאי לאבחן ולטפל. אני לא יכולה דרך פורמט זה לזהות ולדעת ממה היא נובעת אבל בד"כ מדובר בשריר מקוצר בצד אחד של הצוואר ועל כן הקושי לסובב את הראש. ישנן דרכים שונות לטפל בכך אבל צריך לראות כדי לתת תרגילים מדויקים.
לא מדובר בתופעה קשה אבל כן כדאי לטפל שכן הדבר עלול להשפיע על המשך ההתפתחות המוטורית. אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטייה של הראש
שירי קאשי11/05/2008הי לילך,
אני מצטרפת להמלצה לפנות בהקדם למדריכת התפתחות תינוקות וזאת מכיוון שאסימטריה זו יוצרת מצב שבו קשה לתינוק להתהפך לצד המקוצר ולפעמים אפילו לשכב על הבטן ולהרים את הראש ולהטות אותו לכיוון המקוצר ובכך נגרם עיכוב התפתחותי. התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגיל של בנך עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת שלבים מאוחרים יותר.
הבעיה נגרמת ע"י כיווץ של השרירים בצד אחד של הגוף, אשר מושכים את הראש לכיוון זה. הטיפול ע"פ שיטת "צעד ראשון" מתייחס לכיווץ לכל אורך הגוף ולא רק בצוואר.
עד שתגיעי למדריכה אני ממליצה לך לפעול על פי ההוראות הבאות:
1. להחזיק את התינוק כל פעם לצד אחר: בהאכלה, כשמירמים על הכתף להחליף כתפיים, בערסול הראש כל פעם לצד אחר.
2. להרבות בתנוחת ערסול. בתנוחה זו יש הרפייה של כל הגוף עם תמיכה מלאה. הרפייה זו משפיעה גם על השרירים המוחזקים. כמובן שוב לזכור כל פעם הראש לכיוון אחר.
3. להשכיב על הבטן. בעת השכיבה על הבטן והרמת הראש, כח הכובד עוזר לראש להגיע למרכז.
4. להשכיב על שני הצדדים. בשכיבה על הצד כל פעם צד אחד מתארך והשני מתקצר. השכבה על שני הצדדים תתרום לשיפור הסימטריה בין הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)