מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיישבות תקינהMarina31/05/2007
היי
בתי בת 7.5 חודשים
היא מתפכת לשני הכיוונים ומסתובבת סביב צירה בערך מגיל 6 חודשים
היא זוחלת גחון קדימה ואחורה בערך מגיל 7 חודשים
היא עדיין לא ממש עומדת על 6
כשהיא זוחלת קדימה גחון , היא יותר משתמשת ביד אחת ושניה מקופלת מתחתיה, בשאר הדברים היא משתמשת שווה בשתי ידיים, מעבירה צעצועים בין יד ליד וכו'.
איך אפשר לעזור לה לזחול סימטרי ואם צריך?
האם זו בעיה?
בזמן אחרון היא התחילה להתיישב לבד זקוף ולהרבה זמן, אבל היא עושה את זה קצת משונה: כשהיא שוכבת על בטן, היא מתרוממת, מעבירה רגליים לשפגט ואחרי זה קדימה ומתיישבת זקוף? האם זן בעיה? יכול להיות שזו גמישות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להתיישבות תקינה
דבי גרוס דולב31/05/2007שלום מרינה
אז נתחיל מהסוף, נשמע שלביתך אכן יש גמישות יתר כי רק במצב של גמישות יתר קיימת האפשרות לסוג זה של התיישבות, זו אכן התיישבות לא תקינה ונעשה בה שימוש במפרקי אגן גמישים מאוד.
המלצתי היא ללמד את ביתך ישיבה משוכלת. להושיב אותה כשהרגל רודפת רגל (ישיבה משוכלת) , לתמוך בה בגב ( להשעין אותה עלייך בזמן הישיבה) ולנסות ללמד אותה לצאת ממצב זה ל עמידה על 6. לתרגל זאת לשני הצדדים ( כשכל פעם רגל אחרת מקדימה) ולנסות לתקן בכל פעם שמנסה להתיישב אחרת.
פעמים רבות גמישות יתר הולכת יחד עם טונוס שרירים מעט נמוך ויכול להיות שזו הסיבה למה שהעלית בהתחלה- הגרירה של היד, האם היא משתמשת ברגליה בזמן זחילת הגחון? אנא שימי לזה לב וכתבי לי. בנתיים אני ממליצה לך לתת לביתך הרבה מאוד מגע עמוק ביד הפאסיבית ובכל הגוף בכלל. מגע עמוק של לחיצות, טפיחות ושפשופים נמרצים יעלה את המודעות ביד ויגביר את טונוס השרירים אם הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה בגמישות יתר
Marina31/05/2007היי
לגבי זחילת גחון - היא משתמשת ברגליים , אבל יותר גוררת מאשר מקפלת ברכיים, האם זה תקין בזחילת גחון.
לגבי היד ה"חלשה" - לפעמעם היא זוחלת אותו דבר עם היד השניה
גם לא ראיתי הבדלים בין הידיים בדברים אחרים (מעבירה צעצועים בין יד ליד, מושיטה ידיים).
ישיבה - היא יושבת זקוף והרבה זמן בלי תמיכה ויודעת לחזור מישיבה לבטן (והפוך) אבל הכל בערך בשיטה שהסברתי לך קודם.
כשהיא יושבת היא לפעמים שמה רגליים מלפניה ולפעמים לצדדים.
אני לא ממש הבנתי אותך מה זה ישיבה משוכלת, האם את מתכוונת שזה רגל אחת מעל רגל שניה?
האם נראה לך שאני צריכה לדאוג וללכת איתה לפיזיוטרפיה?
מה משמעות של גמישות יתר לעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס31/05/2007הי מרינה.
אני מסכימה עם דבי ועידן שנראה שמדובר בתינוקת עם גמישות יתר.
הכוונה בשישיבה משוכלת היא לשבת כאשר רגל אחת מופנית קדימה ומקופלת ורגל שניה מופנית אחורה ומקופלת כך שתהיה המשכיות של הרגליים. כדי להגיע לישיבה כזו יש להעמד על שש להעביר משקל לאחור ולמשוך לאחור רגל אחת באלכסון לצד הנגדי, כלומר מאחורי הרגל השניה, הרגל השניה כמו נשכבת על הרצפה במצבה הנתון, כלומר מכופפת. נסי לעשות זאת על פי ההסבר ותראי מהי ישיבה משוכלת. ישיבה זו נותנת שטח תמיכה רחב ובכך יוצרת יציבות לתינוק במהלך הישיבה כמו גם שהיא נכונה למפרקי הירכיים.
לגבי שאלתך על זחילת גחון, בהחלט נראה לפי התיאור שלך שהרגליים פחות משתפות פעולה בזחילה, מה שחשוב במקרים כאלה הוא לעורר את הרגליים ולעודד וללמד דחיפה.
לעורר את הרגליים ניתן לעשות על ידי סוג מגע עדין ומרפרף, בעיקר על העור ולא כזה שחודר לעצמות. אפשר עם נוצה, אפשר להציק עם חפץ חד כמו עט סגור כאילו לדגדג את הרגליים לכל אורכן ובכך לעורר אותן ולהפעיל את השרירים כדי לחזק אותן. גם שפשופים מהירים כמו שכתבו דבי ועידן מעוררים. בנוסף שווה לעבוד על לימוד הדחיפה, למשל דחיפה עם הרגליים - שכיבה על הגב, להניח כפות רגליים על הרצפה (עדיף ללא גרביים) ולחכות לדחיפה אחורה (לכיוון הראש), ניתן להוסיף ניעות עם הברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצת האגן. מעבר מעל מכשולים – להכין פינה בבית עם כריות, שמיכות מגולגלות, חבילת טיטולים ועוד ולעודד את הילדה לזחול מקצה לקצה ע"י צעצוע.
אני מקווה שהצלחתי לשפוך אור על הדברים הלא ברורים ובכל מקרה אני כאן...
בהצלחה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
Marina31/05/2007בהמשך להודעה הקודמת
ברצוני לציין כי הילדה זוחלת גחון קדימה רק כשבועיים, וגילתה כיצד להתיישב משכיבה על 4 למצב ישיבה רק לפני שבוע (אומנם דרך שפגט), בהסתמך על כך ועל זה שבמצב ישיבה היא גם מעבירה את רגליה לפנים, האם זה מצביע בהכרח על בעיה? אם התשובה לא חד משמעית, למי ניתן לפנות לצורך איבחון מדוייק יותר והדרכה לטיפול?
בנוסף ברצוני לציין שהילדה מאוד פעילה, וכל הזמן בתנועה (מעברים תכופים מישיבה, לשכיבה ולזחילה), משחקת עם צעצועים וכדו'.
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתגובה
Marina31/05/2007הילדה מגיעה לעיתים לישיבה משוכלת באופן עצמאי, אך אינה יודעת לעבור ממצב זה לעמידה על 6 (או אפילו על 4, בד"כ מביא לתיסכול ולבקשת עזרה)
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס01/06/2007הי מרינה,
זה טוב שהיא מגיעה לישיבה משוכלת באופן עצמאי ואם היא עדיין לא עולה על 6 אלא זוחלת גחון זה חשוב וגם אין צורך ל"הקפיץ" אותה לשלבים מאוחרים. מכיוון שהיא הגיעה לישיבה באופן עצמאי לדעתי צריך פשוט לשכלל את הישיבה על ידי תרגילים. להרבות בחוויות שיחזקו את מערכת שווי המשקל, ללא מערכת שווי משקל מפותחת בניתוק מהרצפה לשש, ישיבה והליכה יהיה לה קשה. לדוגמא להושיב אותה על הכתפיים ולהתנועע או להתכופף. להניף אותה באויר, ליצור מצבים בהם ראשה לא יהיה רק במצב מאוזן אלא גם הפוך (כמובן שלא להפחיד את הילדה בתנועות חדות או פתאומיות).
בנוסף רציתי לציין שגמישות יתר באמת יכולה קצת להאט התפתחות או לפגוע לדוגמא במפרקים (דוגמת הצורה בה בתך מתיישבת שאינה נכונה למפרקים).לרוב גמישות מפרקים מלווה בהיפוטוניה או רפיון שרירים, כל זה מאפשר לילדים להיות גמישים מאד באזורי מפרק הירך בעיקר. רפיון השרירים לרוב מלווה גם ברפיון השרירים מסביב לפה, ומתבטא בפה פתוח מעט, בעיות שונות בבליעת אוכל ובאכילת מוצקים ולעיתים אף בריור מוגבר. לרוב ברגע ששרירי הגוף מתחזקים גם שרירי הפה מתחילים להראות סימני שיפור והאכילה משתפרת.
את מתארת ילדה פעילה ומצב לא קיצוני ולכן הייתי פשוט ממשיכה לעקוב אולם אם את מעוניינת לראות איש מקצוע או מלווה התפתחותי שיראה את התנועות המסויימות עליהן את מדברת ויוכל לתת לך הכוונה ספציפית מדוייקת להמשך עבודה את מוזמנת לפנות למרכז צעד ראשון שהוא מרכז לליווי התפתחותי של תינוקות, את מוזמנת להצטרף לסדנא או להעזר בשיעור פרטי.
האתר של צעד ראשון הוא www.first-step.co.il ואת מוזמנת לבקר בו.
אשמח לעדכונים
יום נפלא
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב02/06/2007היי מרינה,
בתך תוכל להתקדם במעלה ההתפתחות, אך ישנם מקרים בהם גמישות היתר במפרקי האגן תהיה בעוכריה. מה שצריך לעשות זה לחזק את מפרקי האגן שלה וזאת ע"י מגע, תנועות ליווי של המפרקים ועוד מספר רב של דברים שאני חושש שזה לא יהיה מקצועי לתת אותם ללא אבחון של בתך.
לכן אני חושב שאם הנושא חשוב לך וראוי להתיחסות ולטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור פרטי
Marina02/06/2007קודם כל אני מאוד שמחה שהיום בערב בתי עלתה על 6
זה היה מאוד מרגש
אנחנו עבדנו איתה קצת על הברכיים ועשינו לה מסזים עמוקים בסוף שבוע
ביום שישי היינו בטיפת חלב (בלי קשר) ןהאחות אמרה לנו שהיא לא רואה שום בעיה בזחילה שלה או במשהו אחר ושהיא די מקדימה את התפתחות
היא אמרה שאולי כדאי לחזק לה את הברכיים קצת
לגבי אכילת מוצקים - היא אוכלת מצויין, לפחות 3 ארוחות מוצקים ביום, היום נתתי לה פסטה לא טחונה והיא אכלה את הכל.
לגבי שיעור פרטי - כמובן שהנושא חשוב לי והכי טוב לבוא איתה.
אני גרה בטבעון - יש לכם ממומחים או סניפים בקרבה?
אני מאוד רוצה להגיע לשיעור אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב03/06/2007אני יודע שיש מרכז של יהודה מלול בטבעון. חפשי בgoogle
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)