מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות... בן חצי שנהנועה26/01/2016
שלום לכן,
בני בן חצי שנה. בריא ומתפח מדהים ב"ה.
1. בלילה קם לפעמים כל שעה ומבקש מוצץ כדי לחזור לישון. לאחרונה גם עם המוצץ מתקשה לחזור. אני מקפידה על כל החוקים של טקסי השינה וכל מה שקשור למהלך היום שלו. ממש לפי הספר... האם יש מה לעשות? האם טבעי?
2. בשעות הערות לא נותן לי לזוז ממנו . אם אני קמה לרגע לחדר אחר מיד מתחיל לצעוק ולפעמים לבכות. מה הכי מומלץ לעשות כדי שזה יפסק לאט לאט...? האם זו חרדת נטישה מוקדמת?
3. כשאני מושיבה אותו בכיסא האוכל כדי לעשות כמה עבודות בית ושיהיה לידי הוא צועק ומייבב ודופק על השולחן למרות ששמתי לו משחקים והוא בכלל לא מתייחס אליהם. מה דעתכן על ההתנהגות הזו? מה היא אומרת? האם עניין של חינוך כבר בגיל הזה? איך מרגילים אותו לסיטואציות כאלה?
4. כשאני מאכילה אותו עם כפית הוא מאד בלחץ בזמן האוכל. בועט ברגליים ומנסה לקחת לי את הכפית מהיד או להגיע לצלחת... לפעמים בוכה ובסוף אני נותנת בקבוק.
אשמח לחוות דעתכן על כל ארבעת הדברים הללו. אין לי למי להשוות ואת מי לשאול. האם טבעי? מה זה אומר? ואיך עלי לנהוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות... בן חצי שנה - תגובה
נירה מירון26/01/2016שלום נועה
1. לגבי המוצץ- זה הרגל. האפשרויות הן- או להפסיק לתת לו מוצץ על מנת להרדםאו ללמדו להכניס את המוצץ לפה.
2. חרדת נטישה מגיעה בגיל מאוחר יותר. פעמים רבות התגובה שלנו קובעת את המשך ההתנהגות של התינוק. נסי להשהות מעט את חזרתך אליו (לדקה שתיים) וכשאת חוזרת הרימי אותו והרגיעי אותו. כך ילמד שגם אם יצאת את חוזרת. אל תרימי אותו על כל תלונה או בכי קטן...
3. בגילו זמן העיניין במשחק מאד מוגבל. כדאי שיהיה על הרצפה (מזרן פעילות)על הבטן בזמן הזה ולא בכיסא. באופן כללי , אם אינו מתיישב בעצמו כדאי להמנע מלהושיבו.
4. יתכן שאינו בשל לאכילה בכפית. בעיקר אם אינו מתיישב בכוחות עצמו. אל תלחמי בו- כי זה יהפוך למאבק כוחות. וותרי על האכלה בכפית לכמה ימים וחזרי לזה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)