מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה - שומטת ראשאודליה19/05/2008
שלום!
ביתי בת 6.5 חודשים לרוב מתהפכת מהגב לבטן, פחות מהבטן לגב, כבר זוחלת אחורה.
כשהיא תופסת לי את האגודלים שלי בשתי ידיה על מנת שאני אעזור לה להרים את הראש לכיווני (משכיבה של 180 מעלות) היא פשוט מושכת את הראש שלה אחורה ומרימה את התחת כלפי מעלה, היא ממש מתנגדת.
אילו תרגילים ניתן לבצע על מנת שהיא לא תתנגד בצורה נחושה כלכך, אני מנסה לשכנע אותה עם משחקים ושירים אך ללא הצלחה?
כמו כן,מהבטן לגב היא מעט מאוד מתהפכת, לפעמים כשהיא מתהפכת מגב לבטן ולאחר כמה זמן שהיא משחקת על הבטן, או זוחלת אחורה היא פתאום מתעצבנת ורוצה שיהפכו אותה חזרה על הגב, היא לא מתהפכת בכוחות עצמה.
מה ניתן לעשות?\
תודה רבה, אודליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאודליה
דבי גרוס דולב19/05/2008הי אודליה
אתחיל ואומר שאני לא ממליצה לנסות ולהושיב תינוק ע"י החזקת ידיים ממצב של 180 מעלות מפני שזה מעודד התיישבות דרך שרירי הבטן ולא זו הדרך להתיישבות. תינוק אמור להתישב ע"י עמידה על 6 והטיית הטוסיק הצידה ולאחור. לכן אני לא מוצאת לנכון לתת תרגילים שיעודדו זאת. אני כן רוצה לבדוק האם ישנם מצבים נוספים בהם ביתך שומטת את ראשה לאחור או לא מחזיקה אותו. האם בעת שכיבה על הבטן או כשאת מחזיקה אותה בידייך היא שומטת את ראשה ? אם המצב היחיד בו זה קורה הוא בעת הרמה כמו שציינת אז אין מה לדאוג, אני מחכה לתשובתך בעניין זה.
כדי לעודד התהפכות מגב לבטן תנסי את התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן תעמדי מאחוריה על ברכייך, תפסי את מרפקיה והעבירי משקל ממרפק למרפק בנדנודים הולכים וגדלים עד התהפכות.
2. הפכי אותה מהבטן לגב תוך קרוב יד ורגל נגדית כך שהיד תכנס מתחת לבית החזה, תעגל את הגב ותגרום להתהפכות.
בכל מקרה כדאי לבדוק מה מפריע לה לבצע התהפכות מגב לבטן, האם המרפקים שלה נמצאים פחות או יותר ברוחב הכתפיים כשהיא שוכבת על הבטן? כי אם לא זה עלול לעקב את ההתהפכות.
אני חכה לתשובותייך כדי להמשיך ולענות לך.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב !
אודליה20/05/2008ביתי מתקשה להתהפך מהבטן לגב ולא מהגב לבטן. כלומר כשהיא שוכבת על הבטן היא לא יודעת להתהפך חזרה על הגב.
מהגב לבטן היא יודעת ממש טוב ולאחר שהיא מתהפכת ושוכבת על הבטן היא נתקעת ולא יודעת להתהפך חזרה.
בנוגע להשמטה של הראש - בעצם היא לא משמיטה אותו , היא רק מפעילה כוח נגדי -
בטיפת חלב - נתנו לה להחזיק את 2 אגודלים ובמקום להרים ראש היא מפעילה כוח נגדי ומרימה את הטוסיק מעלה - אמרו לי שזוהי פעולה הפוכה ממה שהיא צריכה לעשות. - האם זה יפריע להתפתחות שלה??
בשכיבה על הבטן היא מרימה את הראש ממש יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאודליה
שירי קאשי22/05/2008הי אודליה,
בכדי להתהפך מהבטן לגב צריכה להיות הרמת ראש טוב (שאת מציינת שכבר יש), הבאת הידיים לקו האמצע והשענות עליהם, העברות משקל מיד ליד ועוד. ההתהפכות מהבטן לגב מובלת על ידי הראש המשמש כמשקולת המובילה את התנועה וכל הגוף בא אחריו. חשוב שההתהפכות תהיה נשלטת ולא תבוצע כמעין נפילה. את יכולה לעזור לה ללמוד את התהליכים על ידי התרגילים הבאים:
ראשית כדאי לתרגל את התנוחה הבסיסית על הבטן שמאפשרת התהפכות:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
3. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
4. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
בנוסף תרגילי המשך להתהפכות עצמה:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
לגבי התנועה שאת מתארת בהתרוממות לישיבה, ייתכן שהיא בוחרת בדרך זו כיוון שיש לה קושי מסויים שהיא מנסה לעקוף אותו. צריך לערון אבחון על מנת לדעת את מקור הבעיה ולחזק אותה במקום זה. התחילי עם התרגול לקראת ההתהפכות ואם אין שיפור בשתי הבעיות אני ממליצה לך לפנות למדריכת התפתחות על מנת לבדוק את מקור הקושי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)