מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבוראמא03/06/2007
בני בן שנה +8 , עדיין ניזון מסימילאק בבוקר ובערב לפני השינה.
שאלתי היא מתי כדאי להתחיל לגמול אותו מבקבוק?
האם זה בסדר שהוא שותה עדיין בבקבוק בבוקר ובערב בלבד. במשך היום אוכל הכל והוא אוכל מצויין אוהב אוכל מבושל ובריא ירקות ופירות ברוך ה' אף פעם לא הייתה בעיה עם האוכל. הוא ילד בריא ונראה מצויין (לא שמן בכלל). הבעיה היא שהוא מאוד אוהב את הבקבוק שלו ולפעמים גם מבקש אותו במשך היום בשבתות. אני נותת לו אוכל מבושל ואומרת לו שאת הבקבוק אנחנו שותים רק בבוקר ובערב. האם אני נוהגת נכון או שעליי לתת לו את הבקבוק מתי שהוא מבקש?
נראה לי לפעמים שמרוב שהוא אוהב את הבקבוק שלו הוא "לעולם" לא ייגמל ממנו.מתי כדאי להתחיל. האם כדאי לתת לו חלב חם במקום סימילאק, מכיוון שאת כל הוויטמינים שהוא זקוק להם הוא מקבל בארוחות במשך היום. אני קצת מפחדת מחלב רגיל כי זה לא הכי בריא.
חברותיי הפסיקו עם הסימילאק בגיל שנה וחצי שנתיים ואילו אני לא ממהרת בינתיים - מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכותרת - "דיבור"-אינה נכונה
אמא03/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מבקבוק
עינת דולב-הדס03/06/2007הי אמא יקרה,
בנך בן השנה ושמונה חודשים הוא לא היחיד ששותה תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) בערב ובבוקר. יש דעות לכאן או לכאן בעניין הזה ואת והוא צריכים להחליט מתי ואם הוא מוכן להגמל. בעיקרון תזונה היא לא תחום התמחותי אולם מנסיוני ולדעתי תמ"ל היא היא כמו תוסף תזונה ויש להתייחס אליו בהתאם, על פי כל המאמרים והמחקרים המתפרסמים בימינו זה באמת עדיף על חלב פרה כי זה מותאם לעיכול לתינוקות בניגוד לחלב פרה שיש הגורסים שאינו בריא. אם את חושבת שהוא מוזן מספיק במהלך היום ואינו זקוק לתוסף תזונה גמלי אותו, אם את מרגישה שאת רוצה להיות בטוחה שהוא מקבל את כל הויטמינים, אבץ, סידן וכו' ע"י התמ"ל ואת מרגישה שהוא עוד צריך את הפינוק שבבקבוק המשיכי, לדעתי את עושה נכון שאת מגבילה את הבקבוק, אני הייתי מגבילה אותו לפעם ביום בלבד, אולם שוב, זו החלטה שלך ושל בנך. אם הבקבוק הוא מה שמפריע לך את יכולה לתת לו לשתות את התמ"ל בכוס.
הייתי מחפשת פורומים נוספים בענייני תזונה להתיעץ בעוד מקום.
שיהיה בהצלחה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא04/06/2007ראשית תודה על תגובתך המהירה.
ברמת העיקרון הוא לא ילד שמן בכלל (13ק"ג)והוא אוכל מעולה- לא הרבה אבל אוכל בריא ואוהב את האוכל הבריא, הוא נחשב ילד גדול אך איננו שמן כלל נראה מצויין לדעת הרופאים גם.
כך שלגבי הוויטמינים של הסימילאק ייתכן והם משלימים למה שהוא אוכל במשך היום. ישנם ימים שהוא לא רעב כל כך ואני לא מכריחה אף פעם ודואגת שישתה יותר.כאשר הוא חולה הוא מתפנק ומבקש את הבקבוק ואני נותת לו.הוא פשוט אוהב מאוד את הבקבוק ואת הסימילאק.
הבעיה שלי היא לא עם הסימילאק כי הוא לא משמין מזה.אבל הצורך החזק שלו לבקבוק מפחיד אותי ביום שאצטרך לגמול אותו.
בסוף היום הוא ממש יודע שהוא אמור לקבל את הבקבוק שלו וממתין לו בקוצר רוח. אולי אחכה עם זה עוד .נראה לי שיהיה לו קשה מאוד ללא הבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טובה
עינת דולב-הדס04/06/2007הי אמא יקרה,
ענית לעצמך, בעיקרון מה שניסיתי לומר הוא שתסמכי על האינטואיציות שלך ותקשיבי לבנך, אם את חושבת שיהיה לו קשה בלי הבקבוק ושזה עוד מהווה צורך מבחינתו תמשיכי לתת לו בקבוק, כמו שתמיד אומרים בנושא הזה, הוא לא ילך לצבא עם בקבוק... פשוט זרמי איתו ותראי שיהיה טוב.
אני מאמינה שצריך לתת כבוד לילדים שלנו ולהקשיב להם ולצרכים שלהם, נראה שאת עושה את זה מצויין.
בהצלחה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה
אמא05/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
עינת דולב-הדס08/06/2007בשביל זה אני כאן...
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)