מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות....לי05/06/2007
שלום רב, אני אמא לתאומות בנות 4 חודשים ושבוע אך נולדו חודש לפני הזמן.
רציתי לשאול מספר שאלות.
1. הבת הבכורה לא אוהבת לשכב על הבטן ובימים האחרונים היא החלה להתהפך מהבטן לגב. היא מתהפכת בעזרת הטיית הראש לכיוון אליו היא מתהפכת, דחיפה של היד הנגדית וקימור הגב. רציתי לשאול האם היא מתהפכת נכון?
2.שתי הבנות לא שוכבות על הצד לבד. הן חייבות תמיכה. האם זה תקין או שיש צורך בפעילות מסויימת? (עלי לציין שכשהן שוכבות על הבטן הן מרימות ראש יפה למשך 2-5 דקות ברציפות.)
3.קראתי במאמרים שיש לטפוח על השכמות כדי לעודד הרמת ראש וכו'.., איך מבצעים טפיחות אלה? קצת לא ברור לי איך, (כמו טיפות של גשם עם האצבעות?) לאיזה כיוון (שכמות כלפי כף היד?)
תודה מראש על תגובתכם
לי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס05/06/2007הי לי,
ראשית מזל טוב כפול.
אם הבנתי נכון הן בנות 4 חודשים אבל היו פגות. כמה הן נולדו? כמה זמן היו בפגיה?
בכל אופן לגבי שאלותייך, שתיהן נמצאות בטווח ההתהפכות אולם כדי להתהפך באמת עליהן להכיר את כל הצדדים ולדעת לשכב על הבטן, היום, בגלל ההנחיה של משרד הבריאות לשכב על הגב הרבה תינוקות לא אוהבים לשכב על הבטן וזה מה שפוגע בדרך כלל בהתפתחות המוטורית המיטבית. בעיקרון צריך לדאוג שיכירו את הכל הצדדים של גופן ושיהיה להן נוח לשכב על כל הצדדים, גב, בטן וצדדים. לגבי בתך הבכורה, הקימור שאת מתארת אופייני לתינוקות, אם אני מבינה נכון מדובר במה שאנחנו מכנים אקסטנציה, כלומר בית חזה עם מפתח מוגבר, בדרך כלל אנחנו נרצה לשחרר את בית החזה וללמד אותו להיות גם בקימור פנימה. ברגע שבית החזה יהיה גמיש יותר ויוכל להיות גם בעירסול יהיה יותר קל להתהפך ולהמשיך את ההתפתחות המוטורית. ובאמת עושים זאת על ידי טפיחות על בית החזה והשכמות. הטפיחות הן לא כמו טפטוף אלא טפיחות עם כל כף היד, כמו סוג של תיפוף. המגע צריך להיות עמוק וחודר את העור כלומר שלא יהיה עדין מדי ושיעבור גם לעצבים ולעצמות. כל סוגי המגע חשובים, גם הליטוף וגם המגע העמוק, גם המהיר וגם האיטי אולם כל סוג מגע משיג מטרה אחרת. המגע העמוק מרגיע את המערכת ואת השרירים והשלד ומביא להרפיה ואילו המגע העדין דורך יותר את המערכת ולכן על מנת להרפות את המתח בבית החזה המגע שם יהיה עמוק, גם בשכמות וגם בבית החזה. גם כשהן שוכבות על הצדדים את יכולה לטפוח על השכמות ועל בית החזה ובכך להרפות את המתח המיותר ולהניח להן ללמוד כיצד שוכבים על הצדדים בנוחות. כדאי גם שתחזיקי אותן בתנוחת ערסול (ידים ורגליים פנימה כמו בערסל) תנוחה זו גם עוזרת לשחרר מתח ולהרפות, אם יהיה להן קשה לשהות בתנוחה הזו נסי לעשות זאת תוך כדי תנועה (למשל לשבת על כדור פיזיו ולהתנועע תוך כדי החזקתן).
אני מצרפת קישור למאמר על שכיבה על הבטן, חשיבותה להתפתחות וכיצר לעזור לתינוק לעשות זאת בצורה המיטבית.
http://first-step.co.il/html/hamlaza.htm
קריאה מהנה.
אם יש לך עוד שאלות אני כאן.
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
לי07/06/2007לשאלותיך, הן נולדו בשבוע 35 במשקלים 1970, ו-1880, ושהו בפגייה בדיוק שבועיים בגלל חוסר יכולת שמירה על חום גוף וקשיים באכילה עצמונית.
רציתי לדעת עד כמה משפיע היותן פגות על ההתפתחות? מה עלי לא לצפות ולהפך? האם אני חייבת להתייחס אליהן בגיל המתוקן שלהן (שלושה חודשים) ואם כן האם זה מוקדם מידי להתהפכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס08/06/2007הי לי,
קיימת השפעה על היותן פגות ועל היותן מאושפזות בתחילת חייהן. אי אפשר לשים את האצבע בדיוק היכן זה ישפיע אבל זה בהחלט יכול להשפיע על התפתחות מוטורית ובכלל. האשפוז הוא טראומה לא פשוטה עבור תינוק בן יומו כמו לכל אחד מאיתנו ולכן יש סבירות שתהיה השפעה. בגלל זה אנחנו לרוב מתייחסים לפגים בסלחנות ובנוסף מסתכלים על הגיל המתוקן. לגבי ההתהפכות זה נכון שטווח ההתהפכות הנורמלי הוא בין 4-6 חודשים אולם יש תינוקות שעושים זאת מוקדם יותר או מאוחר יותר מסיבות שונות. אין לך מה לדאוג בעניין הזה אלא פשוט להיות עם האצבע על הדופק ולהמשיך לעקוב אחרי ההתפתחות של הבנות כפי שנראה שאת כבר עושה.
בהצלחה ואני כאן אם יש לך עוד שאלות,
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)