תינוקת בת 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 11 חודשים
    אמא לשניים
    06/06/2007

שלום רב, ביתי בת 11 חודשים זוחלת גחון , מתהפכת יפה לשני הצדדים, מסתובבת סביב הציר של עצמה, מדברת יפה, שרה מוחאת כפיים, מבינה כשאומרים לה לא ומחקה קולות והבעות פנים אבל... היא אינה יושבת, אינת מתיישבת אינה זוחלת על 6 ולא נעמדת. כשאנו מנסים להושיב אותה היא מיד זורקת את עצמה אחורנית לשכיבה (כמובן שאנחנו מחזיקים אותה), כשמנסים להעמיד אותה הרגליים לא נוגעות ברצפה אלא היא מרימה אותם לכיוון הבטן כמו ישיבה. אני מנסה לשים לה מכשולים בדרך (כרית, הרגליים שלי.) כדי שתתפס עליהם ע"מ שתגיע לעמידת 6 והיא אפילו לא מנסה לטפס עליהם. האם מדובר בבעייה בשווי משקל? יש לציין המטוריקה העדינה שלה מפותחת מאוד (אחיזת צבת כבר בגיל 8 חודשים). מה יכולה להיות הבעייה??? אשמח לתשובתכם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    06/06/2007

הי אמא לשניים,
    השלב שנכון שבו תינוק ילמד להתיישב הוא משהייה על שש. משהייה על שש תינוק צריך להעביר משקל אחורה לכוון הרגליים, להסיט את האגן הצידה ולהניח את הטוסיק. זו ישיבה משוכלת שממנה עובר גם לישיבה רגילה וחוזר חלילה.
    צירפתי קישור למאמר בנושא הישיבה
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#מדוע_לא_להושיב_תינוקות_
    תינוק היושב לפני שאכן הוא בשל לישיבה, יושב ישיבה לא יציבה, מפעיל לחץ על חוליות הגב התחתון וגם נעשה תלותי יותר בסביבתו, מכיוון שאינו יודע לעבור מישיבה לזחילה. כלומר, בזמן הישיבה לרוב אנו מביאים לו את כל מה שהוא חפץ והוא לא לא עושה כל פעולה אקטיבית בנושא ובכך נמנעת ממנו האפשרות לתרגל ולחזק את שריריו.
    חשוב לא להושיב תינוק לפני שהתיישב לבדו. לפי מה שאת מתארת בתך לא מוכנה עדיין לשבת באופן עצמאי וכדאי לא להושיב אותה אלא לנסות ללמד אותה לעלות על שש מזחילת גחון. יכול להיות שמדובר בשיווי משקל לא מפותח. איבר שיווי המשקל נמצא בראש ולכן על מנת לפתח את איבר שיווי המשקל צריך לגרום לראש להיות בתזוזה ובכל מיני מנחים אפילו הפוך, אם התינוק לא נבהל.
    חסרים לי פרטים לגבי הזחילה שלה, האם היא משתמשת ודוחפת עם הרגליים? האם יש העברות משקל בין הצדדים בזמן הזחילה? האם היא אובחנה כהיפוטונית? האם טונוס השרירים שלה מאוזן? בינתיים אני מציעה לך מספר תרגילים כלליים לעליה על שש:
    על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים. העברות משקל בעמידת 6 על הכדור – להעמיד את הילד בעמידת 6 על הכדור תוך תמיכה של בית החזה ותחימת הרגליים לרוחב פיסוק ברוחב האגן על ידי אחיזה מאחור. להציע צעצוע או בועת סבון לידיים לסירוגין על מנת לתרגל העברות משקל, להציע כל פעם גירוי לשליחת יד לסירוגין. יש להרבות בחוויות שיחזקו את מערכת שווי המשקל, ללא מערכת שווי משקל מפותחת בניתוק הרצפה לשש, ישיבה והליכה יהיה לה קשה. על הכדור על הבטן – על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב. מעבר מעמידת ברכיים לעמידת 6 + רוקינג תוך הפעלת רפלקס הבלימה – מטרת התרגיל לגרום להישען על הידיים ולחזק אותם ולעורר את רפלקס הבלימה. הורה עומד על הברכיים ומעמיד את הילד בין הרגליים שלו גם על הברכיים, ומבצעים נפילות קטנות לכיוון הרצפה בהפתעה + המילה "בומפס". באופן טבעי הילד אמור להושיט ידיים ולבלום את הנפילה – רפלקס הבלימה. ברגע שעומד בעמידת 6, מניעים מהאגן ניעות קדימה ואחורה – רוקינג ומשאירים קצת זמן בעמידת 6. להשכיב כמה שיותר על הבטן, בכדי שתוכל להתחזק בחגורת הכתפיים והגב. וכמובן מעבר מעל מכשולים – כמה שיותר לגרום לה לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותה לעבור לזחילה על 6.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא לשניים
    06/06/2007

היי, תודה רבה על התשובה הארוכה. לגבי הזחילה: היא התחילה בזחילה עם נענוע הראש מצד לצד ודחיפות רגליים וכך התקדמה, אח"כ הראש נשאר באויר יציב ובתחילו הזוזת ידיים ורגליים כמעט מתואמות, לפעמים יד אחת נשארת קלועה מתחת לבטן, לפעמים רגל אחת דומיננטית יותר אבל אי אפשר להגיד שזה קבוע. זחילת הגחון אכן משתפרת. הילדה לא אובחנה כהיפוטונית בטיפת חלב ועברה את כל מבחני ההתפתחות עד גיל חצי שנה בצורה טובה. מה יכול לגרום לבעיית שווי המשקל ?? יש לציין כי על הגב הילדה פעילה מאוד : דופקת עם הרגליים במשטחים, אפילו מרימה רגליים מאוד גבוה כולל את הגב ונוחתת חזרה. האם עניתי על כל החוסרים?? לגבי התרגילים אני לוקחת לתשומת לב ואכן נתחיל ליישם. אנא התייחסותך לתגובתי זו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    08/06/2007

הי אמא לשניים,
    כמה זמן היא זוחלת גחון?
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא לשניים

דבי גרוס דולב
    06/06/2007

חסרים לי מספר פרטים כדי להבין יותר. אין ספק שמבחינה קוגניטיבית ביתך מתפתחת יפה.
    כמה זמן זוחלת ביתך זחילת גחון? בד"כ התעכבות על זחילת גחון יכולה להעיד על טונוס שרירים מעט נמוך. האם ביתך גמישה? מביאה בקלות רבה את רגליה לכוון הפה בזמן שכיבה על הבטן?
    ביתך עדיין אינה מתיישבת מכיוון שהתיישבות מתרחשת לאחר היעמדות על 6, הטיית הטוסיק הצידה והתיישבות. אני ממלציה מאוד לא להושיב ובטח לא להעמיד ללני הזמן כדי לא לחבל בהתפתחות העצמאית. אנא עני לי על השאלות שהצגתי ואנסה לעזור לך עוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו