מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשיחתנו-שיריויקי22/05/2008
שירי היי
רציתי לעדכן אותך , שליאם התהפך כבר פעמיים בעקבות התרגילים- האם זה אכן בעקבות התרגילים?
הוא נשאר היום 5 דקות על הבטן , אבל הוא מאבד את הסבלנות מהר מאד
את יכולה לרשום לי כמה דקות לעשות כל שלב כדי שזה יהיה מדוייק
תודה רבה
ויקי
נ.ב - אם תוכלי לרשום לי את התרגילים של הגזים אני אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
שירי קאשי22/05/2008הי ויקי,
אני רואה שמיום ליום יש שיפור ואתם בהחלט בדרך הנכונה. כל הכבוד.
אין זמנים מדוייקים לכל שלב. את צריכה לראות בכל שלב שאת מגיעה לנקודה הרצויה והתינוק מרגיש נוח בה. למשל בהגעה לשכיבה על הצד צריך להגיע לשלב בו הכתף העליונה מגיעה חזרה פנימה והידיים בקו האמצע. ייתכן הבדל בזמנים בי הצדדים אבל כל שלב הוא בעצם הכנה למה שאמור לקרות בסוף והוא השכיבה הנינוחה על הבטן. ככל שיהיה לו קל ונוח יותר בכל שלב הרי שהמוכנות שלו לעבור לבטן בנוחות תהיה גדולה יותר. באופן כלל כל התהליך אמור לקחת בערך כ-20 דקות כדי שיהיה איכותי אבל זה גם יכול להיות מעט פחות וגם יותר.
בנוסף שלל תרגילים להקלה על הגזים:
את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
1. להחזיק בתנוחת ערסול.
2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)