מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תקינה?יערה27/05/2008
הילדה שלי בת חצי שנה. מגיל 5 חודשים היא מתהפכת בטן לגב וגב לבטן. והיום היא גם זוחלת סוג של גחון. היא לא זוחלת יד רגל לסירוגין אלא שולחת שני ידיים קדימה וגוררת את הרגליים שלה. האם זה תקין? איך יודעים שההתפתחות תקינה ולא שהיא מתפתחת כביכול מהר אבל בגלל שיש לה התמתחות בגב וכו'... היא גם נעמדת על 6 ומתנדנדת אבל לא זזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תקינה?
שירי קאשי28/05/2008הי יערה,
בדרך כלל התפתחות מהירה נובעת מאותו קיצור בשרירי הגב אשר מעודדים את התינוק להזדקף מהר ולהגיע לעמידה. במצב כזה חשוב לשים לב שבתך עוברת את כל שלבי ההתפתחות ועוברת אותם בצורה תקינה. בנוסף כדאי לעבוד על שחרור ההחזקה המוגברת של השרירים האחוריים ולשפר את היכולת התנועתית שלה בכדי שההתפתחות תהיה נכונה יותר, יציבתה תהיה איכותית יותר, שיווי המשקל יוכל להתפתח בצורה נכונה והיא תקבל בסיס התפתחותי טוב אשר ישרת אותה גם בחייה כבוגרת. לפי מה שאת מתארת היא נמצאת במקום נכון מבחינה התפתחותית ועדיין לא דלגה על אף שלב. זחילת הגחון בתחילתה יכולה להיות ללא הצלבות כפי שאת מתארת שהיא עושה אבל לא אמורה להשאר כך זמן רב. ויש לעבוד על כך. העלייה על השש וההתנדנדות הם בסדר, ככל שהיא תתרגל זאת יותר, תתחזק, תשפר שיווי משקל וכן תפתח את עניין ההצלבת היא תוכל להתחיל ולהתקדם על שש אבל לכך יש עוד זמן. רצוי שקודם תזחל נכון על הגחון.
תרגילים:
1. לגרות סיבוב סביב ציר על ידי משיכת צעצוע קשור בחוט. בעת הסיבוב היא מפעילה כל פעם יד ורגל נגדיים. חשוב לבצע לשני הכיוונים.
2. על כדור פיזיו. להשכיבה על הבטן, להטות את הכדור מעט הצידה. אנו מצפים לראות תגובה של כפיפה בצד הנגדי לכיוון ההטיה וכן כפיפה של הרגל. לבצע לאט על מנת לתת לה שהות להגיב וכמובן לבצע לשני הכיוונים.
3. בשכיבה על הגב לאחוז ביד ורגל נגדיים ולגלגלה מצד לצד. להחליף יד ורגל ולבצע שוב.
במידה ואת נתקלת בקושי בשיתוף פעולה שלה או שאת מזהה חוסר כפיפה או שימוש ברגליים בתרגילים הללו אני ממליצה לך לקבוע שיעור פרטי בנושא. אם את לא בטוחה האם קיים קושי או לא את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואנסה לכוון אותך באופן מדוייק יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליערה
דבי גרוס דולב28/05/2008הי יערה
התפתחותה של ביתך אכן מהירה אבל לא נראה לי שמהירה מידי. האינדיקציה להתפתחות תהירה מידי היא כשהתינוק לא שוהה מספיק זמן בכל שלב או כשהוא מדלב את שלב בהתפתחות.
הייתי רוצה לתת לך תרגילים שיעודדו את ההצלבות (יד ורגל נדגית בזחילחה) ואת השימוש ברגליים, אותו ביתך אינה מממשת:
1. בשכיבה על הגב הפגישי בן יד לרגל נגדית, הלוך וחזור.
2. הפגישי יד ורגל נגדית וגלגלי את ביתך מצד לצד
3. בצעי כל מיני משחקים שידגישו את ההצלבות הללו ואת האלכסונים בגוף
4. לחיזוק השימוש ברגליים- בשכיבה על הגב קפלי את ברכיים של ביתך, הניחי את כפות הרגליים על הרצפה והצמידי אותן לשם כך שזה יגרום לה לדחוף לאחור ע"י שימוש השרירי הרגליים. חזרי על פעולה זו עד שתלמד לחזק חלק זה.
חוץ מזה נשמע שביתך מתפתחת טוב!
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יערה29/05/2008האם היא באמת לא משתמשת ברגליים שלה?
היא נעמדת על 6 ולפעמים גם מתחילה על 4 (לא ממש אבל לפעמים לשניה) היא משחקת הרבה עם הרגלים, על 6 קצת על 4 והיא הרבה נעמדת עם רגל אחת בשש והרגל השניה מתיישרת והיא נוטה הצידה עם הטוסיק (כמו תחילתה של ישיבה או מעבר לישיבה אבל כמובן זה לא קרוב עדיין לישיבה)
אני עושה את תרגילי ההצלבה וגם עשיתי אותם קודם, מתי להתחיל לדאוג שהיא לא מצליבה או לחילופין לא זזה מעמידת השש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יערה
דבי גרוס דולב29/05/2008הי יערה
התיחסותי לשימוש ברגליים באה בהמשך למה שאת כתבת.. שהיא אינה משתמשת ברגליה.
אבל את אומרת שהיא כן נעמדת על 6 ואפילו מנסה להתישב אז נשמע לי שהכל בסדר.
אם היא כבר מנסה לעלות על 6 יתכן שלא תשלים את זחילת הגחון עם הצלבות אבל זה לא מהווה אינדיקציה לטיב הזחילה על 6, ז"א שלפי התפתחותה של ביתך עד כה אני בטוחה שהיא תזחל על 6 בלי שום בעיה. רק שימי לב שהיא תשהה שם מספיק זמן ולא תמהר להעמד.
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי01/06/2008הי יערה,
השימוש ברגליים אכן נראה תקין. העמידה על שש והטיית הטוסיק אחורה הם בהחלט הדרך הנכונה לקראת התיישבות. הישיבה יכלולה להגיע לפני הזחילה על שש או לאחריה וכל עוד את לא מושיבה אותה טרם למדה לעשות זאת בעצמה הרי שזה תקין. כיוון שהיא יחסית מקדימה יש לה עדיין זמן רב לשפר את זחילת הגחון וכן להמשיך לכיוון זחילת השש כך שעדיין רחוק הזמן מלהתחיל לדאוג. בכל מקרה אם את רואה בשבועות הקרובים שלמרות התרגול אין שיפור בנושא ההצלבות או שהיא מתחילה לשבת לפני שההצלבות התפתחו, אני ממליצה לקבוע שיעור על מנת להתייחס לנושא זה. החשיבות היא בכך שזחילת השש לא יכולה להתבצע ללא הצלבה (לפחות של הידיים) ולכן התקדמות מהירה לקראת ישיבה במקרה זה עלולה להביא להתפתחות זחילת על הטוסיק.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)