ישן עם רגליים פתוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישן עם רגליים פתוחות
    מג
    28/05/2008

הי,
    בני בן ארבעה חודשים וישן עם רגליים פתוחות (כמו צפרדע הפוכה על הגב).
    האם הדבר נורמאלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישן עם רגליים פתוחות

הוספת תגובה

• ישן עם רגליים פתוחות

שירי קאשי
    29/05/2008

הי מג,
    בהנחה שכבר עברתם את בדיקת מפרקי הירכיים והכל נמצא תקין, התופעה שאת מתארת יכולה להיות קשורה בגמישות יתר במפרקי הירכיים. גמישות יתר כזו יכולה להוות גורם מעכב בהתפתחות כיוון שהתינוק צריך יותר כוח ומיומנות טובה יותר בכדי לפתח את אותה תנועה שתינוק אחר מפתח ביתר קלות. למשל בזחילה על שש סביר להניח שהרגליים יברחו מעט לצדדים ולכן הוא יתקשה יותר בשמירה על איזון בתנוחה זו. בכל מקרה זו זו לא בעיה שלא ניתן להתגבר עליה עם מעט עבודה על חיזוק השרירים המתאימים בכל שלב וכן יש להקפיד על כל שמבצע כל שלב נכון. למשל תינוק עם גמישות יתר במפרקי הירכיים עלול לפתח ישיבת W כיוון שהיא תהיה נוחה לו ויותר קל בה לשמור על שיווי משקל. הקפידו לעקוב אחר כל שלב ולראות האם משהוא מתבצע בצורה לקויה ולכל דבר צריך להתייחס לגופו של עניין. כמובן שהוא גם יכול לעבור את כל השלבים בצורה תקינה לכן אין טעם להתחיל לדאוג מעכשיו אלא רק להיות מודעים ולשים לב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירי. תודה ועוד שאלה

מג
    31/05/2008

אכן עברנו את בדיקת מפרקי הירכיים והכל נמצא תקין.
    האם תינוק בן גילו אמור לישון עם רגליים ישרות?
    לפני מספר ימים כתבתי לך על גמישות יתר בגב שנמצאת אצלו (הבאה של הראש לרגליים והרמת הרגליים בשכיבה על הבטן). האם יש קשר בין שני הדברים (מפרקי הירך והגב?)

לגבי ישיבת W, אני יושבת ישיבת W (וישבתי כך רבות בהריון), האם הדבר אינו טוב?

האם ישנם תרגילים לעבוד על הפתיחות ברגליים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למג

דבי גרוס דולב
    29/05/2008

הי מג
    שכיבת צפרדע שכזו עלולה להצביע על מעט גמישות יתר במפרקי האגן וגמישות יתר "הולכת" לפעמים עם טונוס שרירים מעט נמוך לכן הייתי ממליצה לבדוק את עניין טונוס השרירים.
    האם בנך מרגיש לך רך למגע? האם הוא לא מביע התנגדות בגופו כשאת מניעה אותו? האם הוא מצליח בקלות להרים את ראשו בעת שכיבה על הבטן?
    בקיצור, אני ממליצה לבדוק עניין זה ולטפל בו. מכיוון שקשה לכוון בכתב, את מוזמנת ליצור גם קשר טלפוני ולקבל הדרכה אישית יותר או לקבוע אבחון פרטי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דבי, בנוגע לשאלותייך

מג
    31/05/2008

בני רך מאוד במגע, הן בתרגילים שאנ עושה עימו והן בעת מסאג'. הוא אינו מביע התנגדות כשאני מניע אותו והןא מצליח להרים את ראשו מצויין בעת שכיבה על הבטן.
    הדבר היחידי שאני רואה בו קצת ליקוי הוא גמישות היתר שיש לו בגב. בשכיבה על הצד הוא מביא את הראש יותר מידי אחורה לכיוון הרגליים. כמוכ ן, מרים את הרגליים בעת שכיבה על הבטן. הוא גם מנסה לקום לישיבה.

האם יש קשר בין הדברים? האם תינוק אמור לישון בגיל כזה עם עם רגליים ישרות? האם נשיאה במנשא של בייבי ביורון שיש בו פיסוק רחב אינו טוב לו? ואיזה תרגילים יכולים לעזור לגמישות יתר במפרקי הירך?
    כיצד ניתן לבדוק את טונוס השרירים שלו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למג

דבי גרוס דולב
    31/05/2008

הי מג
    העלת הרבה נקודות- גמישות יתר וחוס בתנגדות בתנועה עלולים להצביע על טונס שרירים נמוך.
    נסי את התרגיל הבא כדי לבדוק זאת:
    הרימי את בנך ל"אווירון" אנכי גבוה במהירות ובדקי האם הוא מתנגד לכוח הכובד ועושה למעלה "אווירון" או שידיו ורגליו נשמטות מטה?
    חזרי אלי עם תשובה.
    אם ישנו פיסוק גדול מידי כדאי להוריד את המינון בשימוש בבייבי בירון.

טיפול בטונוס שרירים נמוך הוא חשוב והכרחי כדי למנוע שיבושים וקשיים בהתפתחות המוטורית בהמשך , הוא עלול להביא לקושי בהתהפכויות, זחילה והליכה
    וכדאי לעשות זאת בצורה מעמיקה יותר מאשר בפורום באינטרנט.
    אני ממליצה לשקול פגישה ואבחון של מדריכה להתפתחות תינוקות כדי ללמוד תרגילים שיחזקו במקרה הצורך.

בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון התרגיל שהצעת

מג
    01/06/2008

הי דבי,
    עשיתי לו אוירון אנכי ותגובתו הייתה מתיחת הגוף והרגליים.
    בנקודה זו ברצוני להוסיף ולציין:
    1. הוא מחזיק את הראש מצויין כשהוא שוכב על הבטן
    2. שהוא רך למגע כשאני עושה לו מסאג' ותרגילים אך כשהוא לא סבלני לזה הוא מתנגד לי (מפעיל כוח ולא נותן לי לכופף לו את הרגל / יד).
    3. יש לו כוח בידיים וברגליים (הוא מושך בחוזקה צעצועים באוניברסיטה ומפעיל צעצועים גם דרך הרגליים)
    4. הוא ומסתובב בציר סביב עצמו כשהוא שוכב על הגב
    5. הוא מתהפף לצדדים
    הוא מושיט יד לצעצוע כשהוא על הבטן

האם כך הללו אינם מעידים על הפעלת השרירים טובה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    01/06/2008

הי מג,
    רגלי התינוק לא צריכות להיות ישרות לחלוטין אך הפיסוק המאוד גדול שאת מתארת הוא אופייני לגמישות היתר. כיוון שקיימת אצלו גמישות באזורים נוספים וכן יש חשש להיפוטוניה (טונוס נמוך) הרי שהדבר מצריך טיפול והתיייחסות. גם גמישות היתר וגם ההיפוטוניה הם מצבים שאינם נעלמים לחלוטין (אם כי נראה שיפור עם תרגול מתאים). ישנם תרגילים הפועלים לחיזוק כללי של הגוף ולאיזון טונוס השרירים אך הדבר החשוב הוא לתת כילים לתינוק בכל שלב כיצד לפתח תנועה נכונה למרות הקושי. איכות התנועה היא חשובה ביותר כיוון שבשל המגבלות של הטונוס והגמישות (שבה לא מטפלים באופן ספציפי) הרי שלתינוק יש סיכוי גבוהה לעיכוב בהתפתחות וכן התפתחות לקויה שהיא לעיתים יותר קשה מעיכוב. עם תרגול נכון ניתן לפתח תנועה איכותית וטובה שתשמש כבסיס מוטורי איכותי אשר ישרת את התינוק לאורך כל שלבי ההתפתחות וכן בחייו כבוגר.
    את שאלת גמישות היתר וההיפוטוניה תוכלי לברר עם רופא הילדים או עם מדריכת התפתחות. בכל מקרה אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לערוך אבחון מסודר, לבחון את ההתאמה לשלב ההתפתחותי הרצוי וכן לקבל תרגילים אשר יעזרו לשיפור המצב הנוכחי וכמובן על מנת להקטין את רמות הקשיים שעלולים להתפתח.
    בינתיים אני ממליצה בעדינות רבה לבצע את התרגילים הבאים לחיזוק טונוס השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
    1. אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
    2. אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
    3. "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
    4. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.

לגבי ישיבת ה-W. הבעייתיות בה היא שלרוב אם אצל תינוקות ישיבה כזו מרמזת חסר בשיווי משקל או תנועתיות של עמוד השדרה. ישיבה זו מספקת בסיס רחב ולכן התינוק לא צריך מערכת שיווי משקל מפותחת על מנת לשבת יציב. בנוסף ישיבה זו מפעילה לחצים מיותרים על מפרקי הירכיים והברכיים ולכן אינה מומלצת. גם אצל מבוגרים עדיף לא לשבת בישיבה זו על מנת להפחית את העומס מהמקומות שאינם מיועדים לכך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

מג
    01/06/2008

שירי תודה.
    אני מוסיפה:
    עשיתי לו אוירון אנכי ותגובתו הייתה מתיחת הגוף והרגליים.
    כמו כן:
    1. הוא מחזיק את הראש מצויין כשהוא שוכב על הבטן
    2. הוא רך למגע כשאני עושה לו מסאג' ותרגילים אך כשהוא לא סבלני לזה, הוא מתנגד לי (מפעיל כוח ולא נותן לי לכופף לו את הרגל / יד).
    3. יש לו כוח בידיים וברגליים (הוא מושך בחוזקה צעצועים באוניברסיטה ומפעיל צעצועים גם דרך הרגליים)
    4. הוא מסתובב בציר סביב עצמו כשהוא שוכב על הגב
    5. הוא מתהפף לצדדים
    6. הוא מושיט יד לצעצוע כשהוא על הבטן

האם כל הללו אינם מעידים על הפעלת שרירים טובה? האם יכולתיו הללו אינם שוללות טונוס שרירים נמוך או חלילה היפוטוניה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעכום למג

דבי גרוס דולב
    01/06/2008

הי מג
    אני חושבת שקיבלת המון אינפורמציה שאולי קצת בילבלה
    את מוזמנת, בלי שום התחיבות ,ליצור קשר טלפוני ולנסות לסכם את הכל בצורה בהירה יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום כמובן...

דבי גרוס דולב
    01/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו