תינוקת בת שנה מתעוררת בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה מתעוררת בלילה
    מאיה
    01/06/2008

שלום רב,
    ביתי בת שנה, נרדמת אחרי בקבוק בלי בעיה בסביבות 19:30, 20:00. הבעיה מתחילה באמצע הלילה. היא מתעוררת בבכי רם, כמה פעמים בלילה לפעמים מוצץ עוזר ולפעמים לא, וכשלא - היא לא מוכנה להפסיק לבכות. אני מרימה אותה כמה דקות, היא נרגעת מחזירה אותה שוב, ושוב - צרחות. ניסיתי לתת לה מים, היא מסרבת. לאחר יאוש רב, אני נכנעת ונותנת לה דיסה (לפעמים ב-2 ולפעמים ב-3 לפנות בוקר, תלוי ביקיצות שלה). האם נכון לעשות כך? האם תינוקת בת שנה אכן יכולה לקום רעבה באמצע הלילה, או שאני מפרשת את היקיצות שלה בצורה לא נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה מתעוררת בלילה

שירי קאשי
    02/06/2008

הי מאיה,
    לרוב תינוקות בגיל זה כבר לא באמת זקוקים לארוחת הלילה אבל על כך התייעצי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים כיוון שזה גם תלוי בתזונה שהיא מקבלת במהלך היום. במידה והגעתם למסקנה שאין צורך בארוחה זו הרי שאת יכולה להתחיל ולדלל לה את החלב בלילה עד שלא יהיה לה טעים (אצל חלק זה עובד וחלק לא) כמו כן ניתן להוריד בהדרגה את הכמות. מעבר לכך אתם צריכים קודם להיות בטוחים עם עצמכם בתהליך כיוון שזהו ממש תהליך גמילה ואם אתם משדרים לה שאתם לא בטוחים במה שאתם עושים הרי שאתם מקשים עליה להתגבר ולהפך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו