מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפיסת חפציםשני04/06/2008
שלום,
הבת שלי בת 5 חודשים ועדיין בשלבים של ללמוד לתפוס.
היא לא מצליחה ממש לתפוס אלא שולחת ידיים לחפץ, אבל ברוב המקרים היא לא מצילחה לתפוס ואם היא כן מצילחה לתפוס היא לא מצליחה להחזיק את החפץ והוא נופל לה מהיד. בטיפת חלב אמרו לי שבגיל הזה תינוקות תופסים חפצים ומשחקים איתם ושצריך לעקוב אחרי העניין.
בעקרון אני תמיד עוקבת, אבל השאלה אם אני צריכה לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב05/06/2008הי שני
על דאגה אני אף פעם לא ממליצה...
אבל כן לעקוב מפני שזהו אכן גיל בו אנו רוצים לראות תפיסה של חפצים.
הייתי רוצה לדעת איך ההתפתחות המוטורית הכללית של ביתך? הרמת ראש? שכיבה על הבטן? התהפכות? האם טונוס השרירים שלה נבדק?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך ולהרחיב.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
שני05/06/2008הרמת ראש בסדר, כשהיא יושבת עלי בצורה מעורסלת כשהגב שלה נשען עלי היא מנסה להרים את עצמה לישיבה וכשהיא על הבטן היא מרימה את הראש יציב ונשענת על הידיים, אבל היא רק מסתכלת סביבה ולא מנסה לתפוס דברים (רק מגרדת את הסדין), אחרי 10 דק' בערך היא מתעייפת ורוצה שיהפכו אותה. היא לא מתהפכת. בשכיבה על הגב היא מקפיצה את האגן שלה כשהיא שמחה. אני לא יודעת אם טונוס השרירים נבדק. הרופאה שבדקה אותה, אמרה שהרפלקסים בסדר חוץ מהעניין של התפיסה, היא גם אמרה שהיא לא אמורה כבר לפרוס את הידיים כל היום לצדדים, אבל היא כן עושה את זה, היא המליצה לחקות עוד חודש ואז לראות. השאלה אם ללכת גם לרופאה שלה בקופת חולים כדי לבדוק את העיניין או לחקות חודש כי מאז שהיא גילתה את הידיים שלה שזה בערך לפני חודשיים ומנסה לתפוס אני לא רואה יותר מדי התקדמות.
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בידיים
שירי קאשי05/06/2008הי שני,
כשהידיים פרוסות לצדדים רוב הזמן זה בדרך כלל מעיד על שרירים אחוריים (גב ושכמות) מקוצרים וכתוצאה מכך בית החזה נוקשה והידיים נמשכות אחורה ופחות מתקרבות לקו האמצע. גם אם היא לפעמים מביאה ידיים לקו האמצע הרי שזה דורש ממנה מאמץ יותר מאשר תינוק ששריריו משוחררים. הקושי והמאמץ שהיא משקיעה בקרוב הידיים גם משפיעים על השליטה בהן ופעולות ממוקדות יותר של תפיסה, אחיזה וקרוב צעצוע לפה נהיות קשות יותר עבורה. חשוב לעבוד על שחרור הגב והיכולת להאריך את השרירים וכן על קרוב הידיים לקו האמצע.
תרגילים:
1. בשכיבה על הגב, הרימי את האגן שלה על השוק שלך. בתנוחה זו לבצע מעיכות של בית החזה עם פטיש יום העצמאות או עם כל צעצוע גמיש אחר. הפעולה נועדה לעזור לבית החזה להיות יותר תנועתי ופחות מגביל את קרוב הידיים. בתנוחה זו לתת צעצוע למשחק. לגרות את פנים כף היד (שתי הידיים) ואת צידי הפה עם הצעצוע, על מנת לעורר את רפלקס התפיסה ואת הרצון להכניס לפה.
2. ערסול - על הידיים, בישיבה על כדור, על הגב בפוף, ערסל. תנוחת הערסול תורמת לשחרור כל השרירים תוך התעגלות הגב והתארכות השרירים האחוריים. כמו כן יורד מתח מבית החזה והידיים מתקרבות לקו האמצע.
3. השכבה על הצדדים, תוך הקפדה שהיד העליונה לא בורחת אחורה. בשל הקיצור בשרירי הגב, היד העליונה נוטה לברוח אחורה בכדי לשמור על הקיצור. חשוב להביא את היד פנימה, על ידי שפשופים וטפיחות באזור השכמה. כששתי הידיים קרובות, שרירי הגב מתארכים, בית החזה תנועתי יותר. חשוב לבצע על שני הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
שני05/06/2008הרבה תודות .
אני אבצעה את התרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)