מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול ילדים בביתדלית10/06/2007
שלום רב
הבנות שלי (תאומות) בנות שנה, נמצאות איתי בבית עד גיל שנתיים וחצי לפחות.
שתיהן מפותחות מוטורת בצורה מדהימה כבר הולכות ומטפסות לכל מקום
וגם התחילו לדבר (אבא וקולות שונים של חיות ועוד) מכירות ומצביעות על אברים שונים בגופן ועוד ועוד.
שאלתי היא בנושא משחק ולימוד, הייתי רוצה הנחיה בקשר למה שצריך לעבוד איתן בגיל הזה ובהמשך. הכנתי להן קופסאות עם חורים בצורות שונות במכסה ושלתוכן יש להכניס חפצים שונים והן כבר הבינו את הרעיון. במה עוד אוכל לענין אותן? מעבר למשחק החופשי והספרים?
תודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס10/06/2007הי דלית,
גם אני מאמינה בדרך של להיות עם הילד בבית הרבה זמן בינקות ואני מברכת אותך על הבחירה ותומכת בהחלטתך. זה לא קל ויש שיגידו שגם לא נכון וזה בהחלט עניין של אינטואיציה ותחושה. רק רציתי לומר לך שאנ יאיתך בעניין הזה.
בכל אופן לגבי משחקים לדעתי כל משחק תחושתי הוא משחק מצויין, לדוגמא צבעי ידיים, משחק בחול, משחקי מים, זחילה וגלגולים בדשא, הן עוד קטנות לבצק אבל עוד מעט אפשר יהיה להתחיל גם את זה, צבעים על גליונות גדולים וכד'. אני מאוד אוהבת משחקים מסוג זה. כמובן שספרים כמו שציינת הם דבר מאוד מפתח, גם שפתית וגם מחשבתית ותקשורתית. משחקי קוביות הם משחק מצויין, אפשר לבנות מגדלים, לסדר ברכבת, לדפוק זה בזה וליצור רעש ומוסיקה, למיין לצבעים, ליצור צורות, זה מאוד מפתח את הדמיון. כלי נגינה זה כיף, בכלל לשים מוסיקה ולרקוד ולהוסיף נגינה עצמאית כמו תיפוף. בקיצור יש המון מה לעשות.
עכשיו מתחיל הקיץ, אפשר לצאת המון החוצה, כל דבר בחוץ הוא אטרקציה, אפשר לאסוף עלים, לעשות צורות ומגדלים מאבנים, להפריח בועות סבו כמו גם לטפס על מתקנים, סולמות, לזחול במנהרות של מתקנים, להתגלש (גם הפוך) בקיצור לפתח את כל היכולות המוטוריות והחושיות.
מקווה שעזרתי לך ושנתתי לך רעיונות.
בהצלחה ואני כאן אם יש לך עוד שאלות
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד...
דלית11/06/2007וואו תודה עינת על התשובה המפורטת והמפרגנת...
נראה לי שבסה"כ אני בכיוון הנכון, אחנו כבר עושים את רוב הדברים שציינת אבל תמיד אפשר להוסיף וראיציות שונות לכל דבר. מענין אותי להתחיל בצבעי ידיים ואני אנסה זאת בהקדם.
אני רוצה לשלוח לך סרטון קצרצר שצילמתי, אמנם באיכות לא כל כך טובה אבל תוכלי להתרשם על מה אני מדברת כשאני אומרת שהן מפותחות מוטרית. אשמח לקבל את כתובת המייל שלך ולשלוח.
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס11/06/2007הי דלית
המיל שלי הוא
[email protected]
אשמח לראות אותן.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)