ראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש אסימטרי אצל תינוק בן 2,5 חודשים
    רותם
    08/06/2008

שלום! תינוק שלי בן 2,5 חודשים היה מרבה לישון על צד שמאל כתוצאה מכך הצד השמאלי של הראש שטוח, ילדתי לידת ואקום כאשר הרופא גם לחץ לי על הבטן חזק (יכול להיות שזה גורם לבעיה?!) השאלה האם זה יעבור והראש יתעגל עם הזמן או שאולי יש טפול מיוחד (חוץ מלשכב על הבטן-כי זה אנחנו כבר עושים, אך לא נראה שזה עוזר). אשמח אם תעזרו לי - אני מאוד מודאגת. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמ לדעת האם בעיה הסתדרה. גם לתינוק

מאיה
    06/01/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    09/06/2008

הי רותם
    אינני יודעת להגיד לך לגבי הראש, למרות שאני מתארת לעצמי שהוא יחזור לעצמו, אבל אני כן חושבת שיש לבדוק מדוע והאם עדיין ראשו של תינקך נוטה לצד אחד.
    האם את כבר רואה תנועת ראש מלאה לשני הצדדים? גם ימין וגם שמאל?
    יש לשלול טורטיקוליס- נטייה של הראש לצד אחד עקב שריר מקוצר ואם כן צריך לטפל בזה.
    בדקי את עניין הטורטיקוליס וחזרי אלי ובעניין השטחת הראש התייעצי עם רופא הילדים שלכם.
    מחכה לתגובתך, בברכה,
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

רותם
    14/06/2008

הי דבי! עניין הטורטיקוליס נשלל, התינוק מסובב את הראש לשני כיוונים עכשיו הוא כבר יודע להתהפך לצד ולשכב על הצד (בינתיים רק צד ימין, דווקה לא הצד השטוח) ומתהפך מבטן לגב.. התיעצתי עם הרופא לגבי השטחת ראש ולא רק עם רופא שלנו ואף אחד לא נותן תשובה חד משמעית, כלומר יש כאלה שאומרים שהוא נולד כך בגלל שלא היה מספיק מקום בבטן (אני לא שוללת את האפשרות הזו), ויש כאלה שאומרים בגלל שינה ממושכת בצד שמאל בחודש הראשון לחייו (וגם זה יכול להיות). נאמר לי שהדבר אינו פוגע בהתפתחות פיזית או שיכלית. כמובן אני גם דואגת מבחינה אסטטית, וכולם אומרים פה אחד: או שזה יסתדר או שיהיה לו ראש כזה – לא נורא. בכל מקרה תודה רבה לך. ראיתי אתר של ד"ר מאיר כהן (כירורגיה פלאסטית) שדרך אגב עובד עם קופ"ח כללית והוא מציע שיטה אמריקאית (נוראית לדעתי) לשים קסדה לתינוק למשך כמה חודשים ל-23 שעות ביום, אשר הקסדה מותאמת למידות ראש של התינוק ולוחצת טיפה מצד העגול של הראש ומשוחררת בצד השטוח, וכך הראש מתמלא במקום החסר. בקיצור לענות את התינוק ולכי תדעי איך זה ישפיע עליו בעתיד (לא מקובל עלי) חשבתי שאולי יש שיטות אחרות ואני בחיפושים עדיין ולא רק בארץ, אך ללא הצלחה. נקווה שזה באמת יעבור (((-: תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שירי קאשי
    10/06/2008

הי רותם,
    לחיצת הרופא על הבטן ודאי לא גרמה לשינוי צורת הגולגולות. אופייני מאוד אצל תינוקות רבים אשר סובלים מאסימטריה מסויימת בגופם המביאה לחוסר סימטריה באופן בו הם שוכבים או מונחים רוב שעות היום, גם אסימטריה במבנה הגולגולת עקב לחץ מתמשך בצד אחד. חשוב לטפל ולאזן את האסימטריה בגוף על מנת לאפשר המשך התפתחות סימטרית וגם חזרת מבנה הגולגולת לקדמותו (זה לא קורה מיד אלא רק לאחר זמן ממשוך שבו מפסיק הלחץ הלא סימטרי על הגולגולת). בנוסף לשכיבה על הבטן חשוב להשכיב גם על הצדדים וכמו כן להתייעץ עם רופא ולפגוש מדריכה על מנת לאבחן ולקבל תרגילים לאיזון הסימטריה המוטורית בגוף.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

רותם
    14/06/2008

הי שירי! האמת היא שאני מזמן התיעצתי עם הרופא ולא אחד, מסתבר שאין לזה טפול מיוחד, אני כמובן משתדלת לכוון את הראש שלו לצד השני גם בזמן השינה וגם בזמן שהוא ער, אך נראה לי שזה לא עוזר כלל, ונראה לי שככל שהוא גודל זה נהיה יותר ויותר גרוע... אני אמשיך לטפל בזה, אך גם אם הוא ישאר בצורה כזו או אחרת הוא הילד האהוב של חיי ((((-: תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי רותם
    בהמשך ולסיום אני גם כן ממליצה לטפל באי סימטריה שבד"כ איננה נפתרת בעצמה.
    אצל מדריכה להתפתחות תינוקות תוכלי לקבל אבחון ותרגילים שיסיעו לכם.
    אשמח גם אני לעמוד לרשותכם
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו