תינוק בן שנה- מטפלת או גן ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה- מטפלת או גן ?
    אפרת
    11/06/2008

הקדמה על עצמי- " אני אמא פולנייה" - זהו ציטוט של בעלי, דאגנית, חוששת, נותנת את כל כולי לילד.

בני בן השנה נמצא כיום אצל מטפלת בעוד שאני חייבת לצאת לעבוד,

אני מתלבטת עם להכניסו לגן בתקופה הקרובה או להשאירו אצל המטפלת .

אני מרגישה מאוד בטוחה עימה, הוא מקבל טיפול של אחד על אחד ומאוד מתלהב לראותה.

האם זה הדבר הנכון לעשות ? האם הנ"ל לא יעכב את התפתחותו עימה מול התפתחותו בגן ?

חשוב להזכיר- שהיא משקיעה בו, הוא נמצא בביתה ( עם ילדים גדולים שתמיד סביבו).

האם אני אינטרסטנית ? דואגת לשקט הנפשי שלי ופוגעת מאידך בהתפתחות הילד ?

אשמח לקבל את תשובתך

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה- מטפלת או גן ?

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    11/06/2008

הי אפרת
    את שואלת שאלה שאין עליה תשובה נכונה אחת. ישנן דיעות לכאן ולכאן, אני יכולה להציג את הטיעונים בפנייך אבל רק את תוכלי להחליט.
    בעד המטפלת- יחס אישי. אחד על אחד, שקט נפשי שלך והטענה שילד לא צריך חברה לפני גיל שנתיים.
    בעד גן- דווקא היותך אמא פולנייה יכול להוות הצדקה "לשחרר" את ילדך ובכך לעשות גם עבודה מול עצמך. נשמע לי בריא ונכון שילד ילמד שהיא איננו מרכז העניינים בבית אלא חלק מחברה. בנוסף, באופן די מפתיע תינוקות בגיל זה כן מגלים המון עניין בילדים אחרים, לומדים המון וחווים חוויות שלא יוכלו במסגרת של מטפלת.
    במקביל כדאי לבדוק איזה מין ילד יש לך ומה נראה לך שיתאים לו.
    אני, באופן אישי, כן ממליצה על גן בגיל שנה. למצוא גן נכון ומתאים ולשלוח באהבה.
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו