מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה- מטפלת או גן ?אפרת11/06/2008
הקדמה על עצמי- " אני אמא פולנייה" - זהו ציטוט של בעלי, דאגנית, חוששת, נותנת את כל כולי לילד.
בני בן השנה נמצא כיום אצל מטפלת בעוד שאני חייבת לצאת לעבוד,
אני מתלבטת עם להכניסו לגן בתקופה הקרובה או להשאירו אצל המטפלת .
אני מרגישה מאוד בטוחה עימה, הוא מקבל טיפול של אחד על אחד ומאוד מתלהב לראותה.
האם זה הדבר הנכון לעשות ? האם הנ"ל לא יעכב את התפתחותו עימה מול התפתחותו בגן ?
חשוב להזכיר- שהיא משקיעה בו, הוא נמצא בביתה ( עם ילדים גדולים שתמיד סביבו).
האם אני אינטרסטנית ? דואגת לשקט הנפשי שלי ופוגעת מאידך בהתפתחות הילד ?
אשמח לקבל את תשובתך
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב11/06/2008הי אפרת
את שואלת שאלה שאין עליה תשובה נכונה אחת. ישנן דיעות לכאן ולכאן, אני יכולה להציג את הטיעונים בפנייך אבל רק את תוכלי להחליט.
בעד המטפלת- יחס אישי. אחד על אחד, שקט נפשי שלך והטענה שילד לא צריך חברה לפני גיל שנתיים.
בעד גן- דווקא היותך אמא פולנייה יכול להוות הצדקה "לשחרר" את ילדך ובכך לעשות גם עבודה מול עצמך. נשמע לי בריא ונכון שילד ילמד שהיא איננו מרכז העניינים בבית אלא חלק מחברה. בנוסף, באופן די מפתיע תינוקות בגיל זה כן מגלים המון עניין בילדים אחרים, לומדים המון וחווים חוויות שלא יוכלו במסגרת של מטפלת.
במקביל כדאי לבדוק איזה מין ילד יש לך ומה נראה לך שיתאים לו.
אני, באופן אישי, כן ממליצה על גן בגיל שנה. למצוא גן נכון ומתאים ולשלוח באהבה.
בברכה ובהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)