ראש אחרוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש אחרוה
    טל
    13/06/2008

שלום,
    בני בן 5 חודשים. בתחילה (בערך בגיל3.5 חודשים) התהפך מהבטן לגב, אח"כ למד להתהפך מהגב לבטן ומאז הפסיק להתהפך מהבטן לגב (הוא מנסה קצת, אך היד מקשה עליו והוא מתעצבן ובוכה). אנחנו עוזרים לו ע"י הבאה קדימה וקירוב 2 הידיים ואז הוא מצליח.
    בנוסף, כשהוא רוצה לישון, הוא שוכב על הצד ומושך את הראש אחורה, כך שנוצרת לו קשת בגב. כשהוא נרדם הגוף חוזר למצב נינוח יותר. האם זה מרמז על בעיה כלשהי?

(מעבר לזה, מבחינה התפתחותית הכל תקין. הוא סקרן מאוד מושיט ידיים קדימה, מרים ראש, מנסה לזחול וכו').

תודה,
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראש אחרוה

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי טל
    אתחיל בשאלות- האם ישנם מצבים נוספים בהם את מזהה אצל בנך הקשתה של הגב? האם הוא נמצא הרבה בתנוחת "אווירון" בעת שכיבה על הבטן? הוא מתוח בחזה? האם קשה להיות על הגב?
    אני מנסה להבין האם הוא סובל ממתח שרירים וקשת בגב שעלולה להקשות על ההתהפכות מבטן לגב.
    אשמח אם תעני על שאלותי ואמשיך לענות לך בהמשך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

טל
    14/06/2008

ראשית, תודה על המענה.
    בימים האחרונים הוא מרבה להתהפך מהגב לבטן ואכן נמצא בתנוחת "אוירון".לגבי מתוח בחזה, לא ממש ברור לי מה זה, אבל אני מניחה שלא מתוח. לא קשה לו להיות על הגב (ישן כך בעגלה/שוכב כך במזרן פעילות). כמו-כן, כאשר הוא על הבטן, הוא תופס משחקים בידיים ו בשינה עצמה, הוא שוכב על הגב אך לרוב הוא ישן על הצד בתנוחה עוברית.
    מקווה שהמידע יסייע...

המון תודה על ההכוונה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לטל

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי טל
    אם בנך יודע גם "לנחות" מתנוחת האווירון וההקשתה קורת רק בעת הרדמות על הצד,
    לא נשמע לי שיש בעיה מיוחדת.
    המשיכי לעקוב ואם את רואה משהו שמעורר שוב שאלות את מוזמנת לפנות אלי שוב.
    שיהיה שבוע טוב
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו